Школярі вивчатимуть сучасні пісні на уроках літератури: "Стефанію" мають знати напам’ять
Школярі вивчатимуть сучасні пісні на уроках літератури: "Стефанію" мають знати напам’ять

Школярі вивчатимуть сучасні пісні на уроках літератури: "Стефанію" мають знати напам’ять

Українська шкільна освіта продовжує інтегрувати сучасні культурні елементи у навчальні програми, зокрема через військово-патріотичні пісні. Відтепер школярі, які пішли до 7 класу, вивчатимуть на уроках української літератури твори, що мають важливе значення для національної ідентичності та сучасної історії.

Однією з таких пісень є легендарна «Стефанія» від гурту Kalush Orchestra, з якою вони здобули перемогу на Євробаченні-2022.

Про це повідомляє Інформатор Калуш, зазначаючи, що нововведення спрямоване на підтримку національної пам’яті та відображення сучасних подій через творчість.

Підручники - фото Гал-Інфо

Творчість фронтмена Kalush Orchestra Олега Псюка тепер є частиною шкільної програми з української літератури. Учні вивчатимуть текст пісні «Стефанія» у розділі, присвяченому сучасним військово-патріотичним пісням, що входить до підручника авторства Людмили Коваленко та Ніни Бернадської. Пісню можна знайти на сторінці 37, де учні зможуть ознайомитися з її текстом та обговорити культурний та емоційний вплив цієї композиції.

Крім «Стефанії», до цього розділу також увійшли інші патріотичні композиції, що знайшли своє місце в серцях українців під час війни. Серед них – «Місто Марії» та «Квіти мінних зон» Святослава Вакарчука, а також пісня польського гурту Enej «Біля Тополі». Ці твори стали символами незламності та надії, які об’єднують українців у боротьбі за свободу.

Раніше ми розповідали, що школярів чекають революційні зміни: до чого готуватись

Також, школярам за кордоном введуть нове правило: батькам доведеться вибирати

Джерело матеріала
loader
loader