Сестра "бурштинового" нардепа Розенблата приховала нерухомість в ОАЕ, майже на $1 млн
Сестра "бурштинового" нардепа Розенблата приховала нерухомість в ОАЕ, майже на $1 млн

Сестра "бурштинового" нардепа Розенблата приховала нерухомість в ОАЕ, майже на $1 млн

З'явилася інформація, що депутат Житомирської міськради від партії "Батьківщина" Олена Розенблат – не задекларувала елітну нерухомість в Об'єднаних Арабських Еміратах на 600 тисяч доларів та дохід від її оренди та продажу на 359 тисяч доларів.

Про це стало відомо завдяки інформації від журналістів проєкту "Схеми".

На цю новину вже відреагували автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих чиновників, політиків та бізнесменів.

"Сестру "бурштинового" екснардепа Бориса Розенблата Олену, яка представляє інтереси брата на кормовій базі в Житомирській міськраді, викрили у недекларуванні нерухомості в Дубаї. За п'ять років вона не задекларувала квадратних метрів на $600 тис і $359 тис доходу від її оренди та продажу .Олена Розенблат потрапила на радари після витоку даних з держреєстрів в ОАЕ, яку назвали DubaiUnlocked", - пишуть автори каналу.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Інформацію про приховане майно депутата та доход, який ця нерухомість принесла, журналісти знайшли у витоку даних із дубайських державних реєстрів. Проте сама депутатка сказала журналістам, що нічого не знає про це майно.

Зазначається, що обидва об'єкти нерухомості з 2019 року принесли Розенблату сукупно 259 тисяч доларів доходу, який вона також не наголошувала в жодній зі своїх декларацій.

Олена Розенблат, скріншот: YouTube

Також відомо, що квартиру депутат продала у січні 2024 року за 459 тисяч доларів. На цій угоді вона заробила 129 тисяч доларів. Однак готельний номер досі здається в оренду. Але скільки саме грошей приносить Розенблат – напевно, невідомо. Інформація про це у реєстрі відсутня, адже кошти з оренди спершу отримує готель.

На своєму сайті Seven Hotel and Apartments The Palm обіцяє інвесторам гарантований дохід понад 10% від вартості придбаного готельного номера. Отже, з січня 2019 року Розенблат могла отримувати по 27 тисяч доларів щороку, що за п'ять років становило б понад 130 тисяч доларів – дохід, який Розенблат також не декларувала.

Журналісти додають, що частину майна депутат Житомирської міськради все ж таки вказує у деклараціях – зокрема, квартиру на 70 квадратних метрів, яку у 2020 році, як вона сама зазначає, придбала у Дубаї за 11,5 мільйонів гривень – але не дохід, який вона приносить.

Ця квартира знаходиться в житловому комплексі преміум-класу The Residences в Marina Gate II, який звели в 2019 році.

У НАЗК на запит "Схем" визнали, що депутат міськради не нестиме відповідальності за невиконання вимоги вказувати весь свій стан у деклараціях до 2020 року, адже терміни давності притягнення її до відповідальності за це вже закінчилися.

Втім, Розенблат може понести відповідальність за те, що не вказувала усі свої дубайські статки у наступних деклараціях від 2021 року. У НАЗК відповіли, що проведуть повну перевірку декларацій депутата, як тільки отримають докази володіння нею незадекларованим майном.

Для довідки: Олена Розенблат – сестра екс-нардепа від партії «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата. Останній – фігурант так званої «бурштинової справи».

Це кримінальне провадження, в рамках якого Борислава Розенблата звинувачують у зловживанні впливом та отриманні хабарів на 280 тисяч доларів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. Сам Розеблат ці звинувачення відкидає.

Раніше повідомлялося, без допомоги Харкову та 150 тисяч квадратів на оренду в Україні: куди, і з чим "зник" Ярославський.

Також, львівський суддя Михайло Романюк витратив 54 мільйони гривень на віллу та сотні тисяч доларів на її реставрацію.

Джерело матеріала
loader
loader