На ЗСУ чекають надзвичайно важкі бої за одне українське місто - Дикий
На ЗСУ чекають надзвичайно важкі бої за одне українське місто - Дикий

На ЗСУ чекають надзвичайно важкі бої за одне українське місто - Дикий

Експерт нагадав, що міські вуличні бої надзвичайно важкі.

Військовий експерт, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий вважає, що найближчим часом на фронті найбільш запеклою буде битва за Торецьк.

"З того, що я бачу останніми днями, я гадаю, що наразі саме найбільш запеклою буде битва за Торецьк. Тому що там ця битва перейшла вже в стадію затяжних вуличних боїв – саме коли йдуть бої за кожний квартал, за кожний будинок, інколи за кожний під'їзд", – сказав він в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, у Торецьку буде те саме, що раніше відбувалося у Соледарі, Бахмуті, Авдіївці, Вовчанську.

Експерт також нагадав, що міські вуличні бої надзвичайно важкі.

"Це, насправді, найстрашніші бої, які бувають – близькі, контактні бої в міській забудові. Тобто нашим хлопцям і дівчатам там наразі вкрай важко. Проте стратегічно нам вуличні бої вигідні. Як показала вся попередня практика, у вуличних боях співвідношення втрат для нас найбільш вигідне. Воно ніколи не бувало менше, ніж один до восьми, а бувало, час від часу, один до дванадцяти, один до шістнадцяти. Саме у вуличних близьких боях. Хоча для наших захисників і захисниць бої жахливі, бої дуже виснажливі", – наголосив Дикий.

На ЗСУ чекають надзвичайно важкі бої за одне українське місто - Дикий
Торецьк / Інфографіка: Главред

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий - український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Бої за Торецьк - останні новини

Нагадаємо, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан заявив, що Збройні Сили України продовжують утримувати оборону Торецька, незважаючи на те, що противник частково проник у місто, де наразі тривають інтенсивні вуличні бої.

Речниця оперативно-тактичної групи "Луганськ" Анастасія Бобовнікова повідомила, що російські окупанти контролюють лише східну частину Торецька. В інших районах міста тривають запеклі бої.

Також повідомлялось, що російські війська продовжують просування по вулиці Центральній у Торецьку, де точаться запеклі бої.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader