Кім Чен Ин планує вторгнення до Південної Кореї: експерти розповіли, як і коли може розпочатися нова війна
Кім Чен Ин планує вторгнення до Південної Кореї: експерти розповіли, як і коли може розпочатися нова війна

Кім Чен Ин планує вторгнення до Південної Кореї: експерти розповіли, як і коли може розпочатися нова війна

Диктатор КНДР Кім Чен Ин може готуватися до військових дій проти Південної Кореї.

Західні журналісти зазначають, що нещодавно Північна Корея та Китай відзначили 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. На цьому фоні Сі Цзіньпін наголосив на "великому значенні" двосторонніх відносин і висловив готовність "писати нову главу" у співпраці з Північною Кореєю. Кім Чен Ин, в свою чергу, заявив про намір "неухильно прагнути" до розвитку співпраці з Китаєм.

Однак журналісти звертають увагу на те, що Кім Чен Ин проводить фундаментальний перегляд свого ставлення до Південної Кореї. За їхньою інформацією, Північна Корея має намір змінити свою конституцію, прибравши з неї декларовану мету мирного об’єднання з Південною Кореєю. Це викликає серйозні занепокоєння серед аналітиків, які вважають, що такі дії можуть призвести до ескалації напруженості на півострові.

Західні журналісти вказують на те, що Кім Чен Ин вже запланував парламентську сесію на 7 жовтня для обговорення цих поправок. Однією з ключових тем обговорення стане перевизначення статусу кордону між двома Кореями. Під час зустрічі Кім раніше висловлював думку, що Південна Корея має розглядатися як "основний ворог", а Північна Корея повинна бути готовою до "окупації, підкорення та повернення" Південної Кореї у разі війни.

Професор Лім Юл-чул, експерт з Північної Кореї в університеті Кюннам, вважає, що Кім Чен Ин може використати ядерну зброю як козир у спробах силового об’єднання півострова.

Західні аналітики стверджують, що амбіції Кім Чен Ина можуть загрожувати не лише Південній Кореї, а й стабільності всього регіону.

Джерело: reuters.

Останні новини:

Гарріс у разі перемоги змінить політику щодо України: експерт розповів, як демократка сприймає війну.

«Підтримка» Гарріс від Путіна: експерти розповіли, навіщо Кремль хвалить демократів.

Гарріс може програти вибори через Нетаньяху: експерти розповіли, як Ізраїль використовує війну проти демократів.

Джерело матеріала
loader