Це жахливий момент для всього світу, — Білл Браудер про другий термін Трампа
Це жахливий момент для всього світу, — Білл Браудер про другий термін Трампа

Це жахливий момент для всього світу, — Білл Браудер про другий термін Трампа

Це жахливий момент для всього світу, — Білл Браудер про другий термін Трампа

Багаторічний критик Кремля розповів про загрози, які несе переобрання Трампа.

Американський фінансист і критик Кремля Білл Браудер в ефірі MSNBC розповів про глобальну загрозу другого терміну колишнього президента Трампа, підкресливши можливість того, що він може вийти з НАТО. 

«Це жахливий момент для всього світу насправді в тому сенсі, що якщо Дональд Трамп стане наступним президентом, він припинить військову допомогу Україні. Україна повністю залежить від військової допомоги США, і це фактично означатиме військову перемогу Росії та Путіна», — цитує Браудера The Hill. 

Під час розмови Браудер посилався на кілька дискусій між Трампом і президентом Росії Владіміром Путіним щодо світових подій, таких як COVID-19, а також вторгнення Москви в Україну. Браудер впевнений, що агресія Путіна після повернення Трампа в Білий дім тільки розшириться. 

«Путін має плани на інші частини Європи. Він дивиться на Естонію, Латвію та Литву, які є членами НАТО», – сказав Браудер. 

Він нагадав, що якщо російський диктатор здійснить напад на ці країни, США мають захистити їх згідно договору.

«І питання в тому, чи дотримався би Дональд Трамп цього зобов’язання. І під час свого попереднього президентства він створював усілякі шуми про те, що йому не подобається бути частиною НАТО», – додав Браудер.

Путіна він назвав «диктатором-убивцею», якого Трамп часто хвалить. 

«Це страшний момент, тому що ми можемо опинитися в ситуації Другої світової війни, якщо Путін зможе напасти на Європу, через те, що йому більше не доведеться турбуватися про американську допомогу для України», – сказав Браудер. 

Білл Браудер – засновник фонду Hermitage Capital, який багато років інвестував у російську економіку, але був змушений згорнути діяльність у країні після "справи Магнітського" та висування стосовно самого інвестора кількох кримінальних звинувачень. Браудер – один із жорстких супротивників Путіна. Він багато років лобіює у США та інших країнах ухвалення "актів Магнітського", які забороняють в'їзд до країн Заходу високопоставленим російським чиновникам та людям, пов'язаним з Кремлем, а також заморожують їхні активи за кордоном.

У Росії його двічі заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі та оголосили у міжнародний розшук.

Джерело матеріала
loader