Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США
Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США

Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США

Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США

Дональд Трамп та Камала Гарріс по різному використовують стихійне лихо в рамках передвиборчої кампанії.

Ураган Мілтон, який вирує у США і є одним із найпотужніших з раніше зафіксованих у країні, вже забрав життя щонайменше 16 людей, передає Reuters. Мілтон, а також його попередник – ураган Гелен – найімовірніше вплине на президентські вибори у США.

Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США - Фото 1

Ураган Мілтон вже вбив 16 людей. Він разои зі своїм «попередником» Гелен може вплинути на вибори президента США - Фото 2

Як пише NBC News, у Флориді понад 2,6 млн людей залишилися без електроенергії. Загалом близько 11 млн людей на даний момент опинились під загрозою раптових повеней. Мілтон обвалив на Флориду таку кількість опадів, що його кваліфікували як дощову подію, яка трапляється раз на 1000 років.

Як пише Forbes поки невідомо, який вплив ураган Мілтон, а також Гелен, що вирував у США до цього, матиме на явку під час президентських виборів, запланованих на 5 листопада. Вказано, що більшість виборців, які раніше вже постраждали від урагану Гелен, 2020 року підтримали кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Зокрема, це виборці з ключових штатів Джорджія та Північна Кароліна. Хоча серед них звісно є винятки у вигляді районів Ешвілл, Північна Кароліна, і Саванна, Джорджія.  

Своєю чергою Newsweek пише, що тоді як штати намагаються оговтатись від Гелен, Мілтон може перешкодити багатьом виборцям достроково проголосувати на виборах або надіслати свої бюлетені поштою. Особливо це стосується штатів Джорджія та Північна Кароліна. 

Зокрема, ураган Хелен вже завдав шкоди інфраструктурі обох штатів. А офіційні особи мають мало часу, аби відновити порядок на тлі плутанини та руйнувань у всьому регіоні. Тоді як на горизонті очікується Мілтон.

Дострокове особисте голосування в Північній Кароліні має розпочатися 17 жовтня, а кінцевий термін подання запиту на отримання відкріпного бюлетеня закінчується 29 жовтня. Оскільки до початку дострокового особистого голосування залишається тиждень, багато жителів Північної Кароліни все ще не мають доступу до своїх домівок, а Департамент громадської безпеки штату повідомив, що понад 1000 людей перебувають у тимчасових приміщеннях, організованих Федеральним агентством з надзвичайних ситуацій.

При цьому Дональд Трамп, як пише NPR, намагається політизувати урагани та поширює фейки про кандидатку в президенти від демократів Камалу Гарріс та реакцію адміністрації чинного очільника Білого дому Джо Байдена. Зокрема, Трамп стверджує, нібито у Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) закінчуються гроші, тому що адміністрація віддала їх мігрантам. При цьому у виданні зауважили, що кошти, які використовують для ліквідації наслідків стихійних лих, повністю відокремлені від тих, що використовуються для підтримки мігрантських громад. Досі незрозуміло, який вплив ця брехня може мати, оскільки інші праві діячі поширювали дезінформацію про ураган, а депутат Марджорі Тейлор Грін, штат Джорджія, неправдиво стверджувала, що «вони» можуть контролювати погоду.

Тоді як віцепрезидентка Камала Гарріс, пише Washington Post, намагається використати урагани як можливість проявити лідерство. Вона виступає разом із президентом Джо Байденом на брифінгах та закликає до двопартійної співпраці. Зокрема, вона вже взяла участь у брифінгу щодо урагану Мілтон, коли перебувала в Неваді в рамках передвиборчої кампанії. Також Гарріс брала участь у зустрічах щодо планів реагування та в прямому ефірі CNN обговорювала зусилля адміністрації Байдена. При тому, що традиційно реагування на урагани не було притаманне віцепрезидентам попередніх адміністрацій. 

Нагадаємо, ураган Гелен, що вирував на південному сході США наприкінці вересня, спричинив значні руйнування і забрав життя понад 200 людей. Стихія зруйнувала кілька штатів, залишивши тисячі громадян без житла та життєво необхідної інфраструктури.

Джерело матеріала
loader