Українець Артем Котенко виступить 14-м у фіналі Дитячого "Євробачення"
Українець Артем Котенко виступить 14-м у фіналі Дитячого "Євробачення"

Українець Артем Котенко виступить 14-м у фіналі Дитячого "Євробачення"

Представник України на "Дитячому Євробаченні 2024" – 12-річний Арем Котенко – виступить у фіналі конкурсу у листопаді під номером 14. Відкриє пісенне змагання номер учасника з Італії, а закриватиме шоу постановка Мальти. Про це стало відомо під час жеребкування. Її результати опубліковано на офіційному сайті "Дитячого Євробачення".

Порядок виступу учасників у фіналі "Дитячого Євробачення 2024":

  1. Італія
  2. Естонія
  3. Албанія
  4. Вірменія
  5. Кіпр
  6. Франція
  7. Північна Македонія
  8. Польща
  9. Грузія
  10. Іспанія
  11. Німеччина
  12. Нідерланди
  13. Сан-Маріно
  14. Україна
  15. Португалія
  16. Ірландія
  17. Мальта

У фіналі конкурсу Артем виконає пісню "Дім", з якою виграв національний відбір. Вона присвячена темі дому як місцю сили та теплих почуттів. У ній йдеться про те, як важливо мати місце, яке дає відчуття затишку та безпеки, особливо для українців, чиї будинки були втрачені чи залишені через війну.

Котенко родом із міста Охтирка, Сумської області. Він почав співати у 3 роки, а вже у 5 почав професійні заняття вокалом. У 2021 році хлопець переміг на «Чорноморських Іграх», а 2023-го увійшов у лонг-лист національного відбору на "Дитяче Євробачення". Окрім вокалу, він захоплюється хореографією, грою на фортепіано та театральним мистецтвом. Артем також має досвід ведення міських заходів та брав участь у благодійному телемарафоні.

22-й "Дитячий пісенний конкурс Євробачення" відбудеться у Мадриді 16 листопада. У 2023 році представниця України Анастасія Димид посіла п'яте місце, а переможницею конкурсу стала Зої Клозюр із Франції з піснею "Cœur".

Українець Артем Котенко виступить 14-м у фіналі Дитячого "Євробачення" - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader