Румунія запроваджує систему ліцензування для популярних продуктів з України
Румунія запроваджує систему ліцензування для популярних продуктів з України

Румунія запроваджує систему ліцензування для популярних продуктів з України

Уряд Румунії ухвалив рішення щодо введення ліцензій на імпорт яєць та м'яса птиці з України. Це рішення було ухвалено 9 жовтня після консультацій із представниками птахівничої галузі країни.

Про це повідомляє Euractive .

Міністр сільського господарства Флорін Барбу заявив, що румунські виробники зіткнулися з "серйозною проблемою" через імпорт українських яєць та м'яса птиці, які продаються за цінами, значно нижчими за собівартість місцевого виробництва. За його словами, витрати румунських виробників "на 30% вищі, ніж в Україні" через необхідність дотримання виробничих вимог ЄС.

Це рішення доповнює список українських товарів, які вже підлягають ліцензуванню при імпорті до Румунії, включаючи зернові та олійні культури. Слід зазначити, що рік тому Румунія вже запровадила ліцензії на імпорт зернових та олійних культур із України та Молдови. Цей захід був продовжений, він дозволяє імпортувати сільськогосподарську продукцію лише румунським компаніям, що займаються виробництвом олії, борошна, кормів для тварин та тваринництвом.

За даними Держмитслужби України, експорт з України до Румунії 2023 року становив $3,8 млрд (11,7 млн ​​тонн), що значно перевищує показники 2021 року. Імпорт з Румунії в Україну також зріс, досягнувши $1,6 млрд (1,1 млн тонн) у 2023 році.

Додамо, раніше у Болгарії заявили, що планують звернутися до Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства з проханням зупинити імпорт яєць з України.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader