Голова комітету зі свободи слова закликав свідків тиску на Українську правду дати свідчення
Голова комітету зі свободи слова закликав свідків тиску на Українську правду дати свідчення

Голова комітету зі свободи слова закликав свідків тиску на Українську правду дати свідчення

Український нардеп, голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин закликав усіх, хто став свідком тиску з боку Офісу президента на видання "Українська правда" не мовчати, а надати відповідні свідчення. Про це він сказав у коментарі "Суспільні".

- Направив запит до правоохоронних органів перевірити наведену інформацію у позиції української правди та вжити заходів за результатами цієї перевірки. У демократичній країні, коли з'являється звинувачення такого рівня, вони мають викликати реакцію. Це що насамперед. Поки що ми її, на жаль, не бачимо, - сказав нардеп.

Юрчишин додав, що якщо факти підтвердяться, потрібно розпитати тих, кому "не давали розміщувати рекламу або не пускали на заходи "Української правди". Він додав, що на користь слідства не все можна озвучувати публічно, але "якщо дані підтвердяться, ми розуміємо, що має бути підтвердження тих, хто отримав такі рекомендації чи обмеження, тоді є підстави говорити про відкриття кримінального запровадження тиску на журналістів".

Нардеп підкреслив, що, якщо ж представники бізнесу, державних структур не будуть готові давати такі свідчення, тобто "всі шанси, що правоохоронні органи визнають, що у них немає фактів, які б підтверджували те, що говорила "Українська правда". А тому він закликав всіх свідків не бояться говорити та озвучити всі факти, які їм відомі.

  • 9 жовтня редакція видання "Українська правда" заявила про "тривалий та системний тиск" з боку Офісу президента України. Громадське звернулося за коментарями до ОПУ. Там заявили, що радник президента України з комунікацій Дмитро Литвин блокує спікерів для спілкування з журналістами та участі в інтерв'ю та заходах. Головна редактор Української правди Севгіль Мусаєва в інтерв'ю NV повідомила, що тривалий тиск з боку ВП, що почався наприкінці минулого року, став критичним, тому редакція вирішила поділитися про це зі своєю аудиторією публічно.
  • 10 жовтня нардеп Ярослав Юрчишин звернувся до Офісу генпрокурора та Нацполіції через заяву "Української правди" про тиск з боку Офісу президента.
Теги за темою
ЗМІ
Джерело матеріала
loader