Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року?
Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року?

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року?

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 1

Жовтень може виявитися вирішальним для ринку криптовалют. Історично Bitcoin демонстрував зростання в цей період, за що місяць навіть отримав назву Uptober. Проте, не варто забувати, що крипторинок був і залишається нестабільним. І жовтень лише за одну ніч може перетворитися на Octobear — ведмежий місяць. Чи побачимо ми біткоїн та альткоїни на нових висотах цього жовтня?

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 2

Криптоентузіасти часто називають жовтень Uptober (походить від поєднання англійських слів up — «вгору» та October — «жовтень»). Це пов’язано з тим, що протягом багатьох років Bitcoin демонстрував високу продуктивність саме цього місяця. Винятками стали лише 2014 і 2018 роки. А, як відомо, коли стрімко росте в ціні біткоїн, альткоїни починають наслідувати старшому братові.

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 3
Продуктивність Bitcoin у жовтні протягом 2013-2023 років.

І хоча на ринку зараз не найкращі часи, у вересні біткоїн уже показав найкращий результат за прибутковістю за всю історію торгів!

Зростання ціни Bitcoin пояснюється кількома факторами. По-перше, спотові ETF на Bitcoin зафіксували приголомшливий чистий приплив у розмірі $494,27 млн 27 вересня.

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 4

Крім того, найбільші гравці ринку, відомі як кити, зокрема Microstrategy та Metaplanet, активно накопичували Bitcoin. За минулий місяць Microstrategy викупила 25 720 BTC, що становить еквівалент $1,637 млрд. А Metaplanet двічі придбала сумарно 146,37 BTC, що дорівнює приблизно $9,31 млн.

На централізованих біржах також спостерігалося значне зниження кількості монет BTC на зберіганні. За останні 30 днів виведено 45 544,27 BTC, що призвело до зменшення загального обсягу біткоїнів з 2,9 млн до 2,3 млн. Зазвичай такі дії свідчить про те, що як роздрібні інвестори (так званий планктон), так і кити будуть берегти свої монети, розраховуючи на подальший ріст ціни.

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 5

Враховуючи тенденції 2015-2016-го та 2023 років, аналітики  припустили, що й цього року біткоїн наслідуватиме той самий патерн: якщо вересень був у «плюсі», то позитивною була ціна і наступні три місяці. А це означає, що настав так званий бичачий ринок (bull market)Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 6Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 7Період, коли ціна криптовалюти тільки зростає..

Один аналітик настільки вірить у силу біткоїна, що вважає реальною ціну $1 млн вже у 2025 році. Одна з умов — BTC повинен закрити жовтень вище $70 тис. Але такі прогнози робляться мало не кожного року…

Крім того, дехто вказує на ще один шаблон, який може свідчити про близький «зелений» ринок. Історично четвертий квартал був бичачим у роки халвінгаUptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 8Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 9Подія, яка відбувається приблизно кожні чотири роки і зменшує винагороду за блок на 50%. Це зменшує пропозицію біткоїнів на ринку, що збільшує дефіцит.. А четвертий халвінг відбувся 20 квітня цьому року. Хоча це майже не вплинуло на ціну біткоїна.

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 10

Також відомий трейдер Mister Crypto вважає, що Bitcoin може досягти $80,5 тис. у жовтні, потім $89,7 тис. у листопаді, а потім подолати позначку в $100 тис. у грудні. Його прогноз заснований на середньому показнику після закриття вересня біткоїном в «плюсі» (хоча не вказано, за який період взято дані).

Зміст

  • 1 Тепер до ложки чогось не дуже смачного
  • 2 Список важливих подій, яку можуть вплинути на ціну криптовалют
    • 2.1 Рівень безробіття в США (4 жовтня)
    • 2.2 Дані щодо інфляції в США (10 жовтня)
    • 2.3 Президентські вибори в США (5 листопада)
    • 2.4 Рішення Федеральної резервної системи США щодо відсоткових ставок (7 листопада)

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 11Тепер до ложки чогось не дуже смачного

Але у жовтня все ще високі шанси стати Octobear (від англійських слів October — жовтень та bear — ведмідь, що означає «ведмежий» ринок — період, коли ціни на криптовалюти постійно падають).

На момент написання статті ціна BTC становила $60,625 тис., що далеко від свого історичного максимуму в $73,750 тис. (-17,89%).

Трейдер Олівер Велез наголосив, що основні бичачі тенденції спостерігаються у другій половині жовтня, а не на початку. Таку ж думку висловив засновник Cane Island Alternative Advisors Тімоті Пітерсон, який зазначив, що позитивна динаміка у жовтні найчастіше починається після 19-го числа.

Пітерсон додав, що цей жовтень став найгіршим стартом для BTC за останні 10 років (червона лінія на графіку нижче).

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 12

Крім того, як усі ми знаємо, деякі події на крипторинку передбачити просто неможливо. Найдовша та «найкривавіша» криптозима настала після краху біржі FTX2022 році. Тоді усі цифрові активи довго знаходились у глибокій ямі. Тепер, за чутками, схожа ситуація може виникнути через непрозорість Tether, емітента стейблкоїна №1 — USDT.

На початку місяця ринок лихоманило на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході. Курс біткоїна впав більш ніж на $2 тис. після того, як Іран почав масштабну ракетну атаку на Ізраїль. Згодом ситуація трохи вщухла. Але…

Про FTX згадали не просто так. 7 жовтня в суді з питань банкрутства США в Делавері очікується судове слухання щодо реорганізаційного плану FTX. Воно має вирішальне значення, оскільки може відкрити шлях до виплат понад 98% постраждалих клієнтів біржі та незабезпечених кредиторів. Рішення може суттєво вплинути на настрої крипторинку.

Додаткові слухання заплановані на 22 жовтня, 20 листопада та 12 грудня. Вони будуть спрямовані на об’єднання претензій у єдині категорії для спрощення процесу виплат.

Реорганізаційний план FTX включає відновлення діяльність збанкрутілої криптобіржі та задоволення вимог кредиторів. Виплати будуть базуватися на доларовій вартості криптовалютних активів станом на 11 листопада 2022 року, коли біржа подала заяву про банкрутство. Загальна сума претензій оцінюється у $6,83 млрд, які сплатять готівкою.

Список важливих подій, яку можуть вплинути на ціну криптовалют

Рівень безробіття в США (4 жовтня)

Рівень безробіття відображає відсоток безробітних осіб, які активно шукають роботу в США. Високий рівень свідчить про слабкий ринок праці, тоді як низький — про сильний. Низький рівень безробіття зазвичай зміцнює долар, що може знизити привабливість криптовалют як. І навпаки.

Дані щодо інфляції в США (10 жовтня)

Індекс споживчих цін (CPI) вимірює зміну цін на товари та послуги з погляду споживачів. У США це ключовий показник для відстеження споживчих тенденцій та інфляції.
Високий показник інфляції може призвести до зростання попиту на криптовалюти, особливо біткоїн, який вважається «цифровим золотом» і способом збереження вартості. Інвестори часто починають скуповувати криптовалюти у часи інфляції, коли традиційні валюти втрачають купівельну спроможність.

Президентські вибори в США (5 листопада)

Цифрові активи вперше стали однією з ключових тем обговорень. Політичні позиції Дональда Трампа та Джо Байдена щодо криптовалют можуть суттєво вплинути на економіку та ринок.

Рішення Федеральної резервної системи США щодо відсоткових ставок (7 листопада)

Голосування членів Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) щодо відсоткових ставок. Інвестори дуже уважно стежать за результатами голосування, оскільки підвищення ставок зміцнює долар і може зробити традиційні фінансові інструменти більш привабливими для інвесторів, що потенційно знизить попит на криптовалюти. Однак, зниження ставок може стимулювати інвестиції в криптоактиви.

Uptober чи все ж Octobear: чекаємо на бичачий ринок цього року? - Фото 13
Джерело матеріала
loader
loader