Україна "готова припинити вогонь на фронті": у Зеленського відреагували на заяву ЗМІ
Україна "готова припинити вогонь на фронті": у Зеленського відреагували на заяву ЗМІ

Україна "готова припинити вогонь на фронті": у Зеленського відреагували на заяву ЗМІ

Радник Зеленського спростував інформацію італійських ЗМІ щодо готовності України зупинити бойові дії на фронті в обмін на гарантії США та членство в ЄС.

Італійське видання Corriere della Sera опублікувало матеріал, де зазначається, що нібито Володимир Зеленський готовий до припинення вогню без визнання втрати територій в обмін на гарантії безпеки від США та прискорене членство в ЄС. Проте радник президента Дмитро Литвин спростував цю інформацію у коментарі українським ЗМІ, передає "Главком".

Він наголосив на важливості Формули миру для досягнення справедливого миру в Україні.

"І саме на такій основі тривають перемовини з партнерами щодо посилення позицій України", – повідомив Литвин.

Радник підкреслив, що план перемоги, який найближчим часом буде представлений Великій Британії, Франції, Італії та Німеччині, слугуватиме інструментом для просування реалізації "Формули миру".

Україна 'готова припинити вогонь на фронті': у Зеленського відреагували на заяву ЗМІ
Що відомо про план перемоги України / Інфографіка Главред

Що цьому передувало

За інформацією Corriere della Sera, основною метою візиту Зеленськогодо країн Європи є отримання гарантій прискореного вступу до ЄС. Також Україна прагне переконатися, що США готові забезпечити безпеку за аналогією до моделей захисту для Японії, Південної Кореї та Філіппін.

"Він (Зеленський – ред. ) був би готовий до припинення вогню вздовж нинішньої лінії фронту без визнання нових кордонів в обмін на деякі зобов'язання з боку Заходу", – йдеться у матеріалі.

Водночас повідомляється, що після нещодавньої операції ЗСУ в Курській області Путін розглядає можливість переговорів як малоймовірну.

Що таке план перемоги Зеленського?

План перемоги Зеленського - мирний план, який президент України Володимир Зеленський презентував під час візиту до США президенту Джо Байдену та двом кандидатам на президентське крісло в Білому домі - демократці Камалі Гарріс і республіканцю Дональду Трампу.

За даними The Times, план, насамперед, передбачає надання Україні довгострокових гарантій підтримки з боку Заходу. При цьому гарантії мають бути такими, щоб від них не могла відмовитися нова адміністрація США в разі потенційної перемоги на виборах Дональда Трампа.

Війна в Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомлявГлавред, російські окупанти намагаються захопити Покровськ у Донецькій області до кінця цього року. Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Через значні втрати та неефективність на фронті армія агресора змінила свою тактику штурмів, зазначив військовий експерт Сергій Грабський.

Президент України Володимир Зеленський сподівається на лідерство Джо Байдена, щоб досягти прогресу упитанні миру за три місяці, що залишилися до кінця його президентського терміну. За інформацією видання El Mundo, Зеленський закликав союзників діяти рішуче, аби завершити війну до 2025 року.

Джерело матеріала
loader
loader