Німеччина посилить перевірки безпеки на тлі побоювань щодо шпигунства
Німеччина посилить перевірки безпеки на тлі побоювань щодо шпигунства

Німеччина посилить перевірки безпеки на тлі побоювань щодо шпигунства

Міністерство внутрішніх справ Німеччини підготувало законопроєкт, який розширить заходи з перевірки співробітників у таких чутливих галузях, як інформаційні технології та комунікації, в уряді та в критичній інфраструктурі через побоювання щодо шпигунства.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Глава німецького МВС Ненсі Фезер заявила, що після початку повномасштабної війни РФ проти Українизагроза демократії від шпигунства і саботажу досягла "нового виміру".

"Російська агресія в Європі докорінно змінила ситуацію з безпекою.

Німеччина також перебуває в центрі уваги розвідувальних служб інших країн", – попередила Фезер.

За її словами, для того, щоб знизити безпекові ризики, німецькій владі "доведеться ще уважніше стежити за тим, кому ми довіряємо важливі завдання та конфіденційну інформацію у важливих для безпеки сферах держави та нашої критичної інфраструктури".

Законопроєкт запроваджує розширені обов'язкові заходи перевірки для персоналу, який обіймає важливі для безпеки посади, як-от ІТ і зв'язок.

Це стосується критично важливих об'єктів інфраструктури, таких як залізниці та центри управління енергопостачанням, а також вищих рівнів федеральної влади.

До них належать міністерства, канцелярія та канцелярія федерального президента.

Під час перевірки з'ясовуватимуть, чи не робили кандидати проблемних заяв в онлайн-мережах.

"Ми не дозволимо екстремістам саботувати нашу демократичну конституційну державу зсередини", – сказав Фезер.

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт у середу, і тепер його мають ухвалити законодавці, щоб нові заходи стали законом.

А Міністерство оборони Великої Британії попередило, що російські шпигуни можуть використовувати безпілотники для стеження за британськими військовими базами, де проходять підготовку українські солдати.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader