Росія обстріляла Одещину дронами та ракетою: які наслідки та куди "прилетіло"
Росія обстріляла Одещину дронами та ракетою: які наслідки та куди "прилетіло"

Росія обстріляла Одещину дронами та ракетою: які наслідки та куди "прилетіло"

Росіяни вкотре атакували Одеську область.

На Одещиніворог напередодні ракетою атакував припортову інфраструктуру. А "Шахеди" вразили житлову забудову. Уламки збитого дрона залетіли на балкон квартири багато-поверхівки в Чорноморську. Запалав фасад від четвертого до шостого поверху.

Про це йдеться у матеріалі кореспондента ТСН Сергія Осадчука. 

Напередодні Одеса здригнулася від потужних вибухів. Ворог вдарив "Іскандером" по портовій інфраструктурі. В цей момент на завантаженні зерном стояло судно "Optima" під прапором Палау. Внаслідок вибуху на облавку загинув один моряк-українець, ще четверо іноземців, членів екіпажу, дістали поранення.

А вночі окупанти запустили дрони по Чорноморську. Уламки влучили у багатоповерхівку. Квартира пані Анжели на пʼятому поверсі. Саме туди влетіла частина підбитого "Шахеда". Розлилося паливо і від розігрітого двигуна запалав спочатку балкон, а потім дві сусідні квартири. Люди в цей момент спали, однак відчувши їдучий дим почали шукати вихід.

"Тільки заснули міцним сном. Ми самі в шоці. І радіємо, що усе так минуло, тут уже все палало ми уже чули що крики, треба було спасатися і сусіди повибігали у тамбур", - каже Анжела Коберник. 

Вже на вулиці вона побачила як палає фасад багатоповерхівки. І родина жінки, і сусіди встигли вискочити надвір.

"Якось так рухалися до виходу усі. Не знаю, наче Бог вів. Балкон повністю вигорів, пожежники приїзджали навіть там залишився двигун від шахеда сказали заберіть потім", - каже Анжела Коберник. 

Щойно рятувальники загасили полум’я, на місце прибули правоохоронці та комунальники. Перші фіксували наслідки військового злочину, другі вивчали пошкоджене житло, і вирішували кого і куди розселяти.

"Є дві мабудь даже три квартири пошкоджені сильно в інших можна жити. Ми робимо так, якщо нема де жити, то ми даємо людям матеріальну допомогу для оренди житла на три місяці спочатку. У нас така практика, щоб не шукати десь там не підсиляти, люди самі шукають а виконком платить за це кошти", - каже мер Чорноморська Василь Гуляєв

Після обстеження усіх квартир комунальники почнуть закривати пошкоджені балкони і фасад плівкою та фанерними листами, аби до ремонту пошкоджене житло не заливали дощі. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 7:00 9 жовтня. РАМШТАЙН ПІД ЗАГРОЗОЮ?! Угорщина заблокувала 50 мільярдів для України

  • Називає себе "Богородицею" і "зцілює" винятково за гроші: в соцмережах спалахнув гучний скандал
  • Росія готує ракетний удар по ГЕС?: чому під Києвом кружляють ворожі БпЛА та яка їхня мета
  • У Києві цвітуть груші та алича: що відбувається з деревами і до чого тут сигнал про загибель
Джерело матеріала
loader
loader