Біля легендарного кіоска на Хрещатику встановили мініскульптуру київської перепічки
Біля легендарного кіоска на Хрещатику встановили мініскульптуру київської перепічки

Біля легендарного кіоска на Хрещатику встановили мініскульптуру київської перепічки

У Києві відкрили мініскульптуру київської перепічки. Її встановили біля однойменного кіоску на вулиці Богдана Хмельницького поряд зі станцією метро "Хрещатик". Про це повідомила ініціаторка встановлення скульптури екскурсовод та авторка проєкту "Шукай" Юлія Бевзенко в Інстаграмі.

- „Коли буде скульптурка перепічки?“» — питання, яке мені ставили найчастіше з відкриття проєкту «Шукай!». Я їла її, коли ще дитиною приїхала в Київ і коли навчалася в театральному, їла з друзями та навіть з кухарем ресторану NOMA, коли презентувала Київ. І головне — майже така сама історія пов’язує сосиску в тісті з мільйонами киян. Я вдячна „Перепічці“ за те, що цей досвід у кожного з нас був, є і буде, - розповіла Бевзенко.

Меценатами встановлення скульптури став власник "Київської перепічки" Антон Грищенко. Для проєкту "Шукай" ця скульптура стала ювілейною, 45-ю.

"Київська перепічка" відкрилася на вулиці Богдана Хмельницького у 1986 році і стала одним із гастрономічних символів міста. Її засновником є Ігор Грищенко, який наразі захищає Україну на фронті. Сьогодні кіоском володіє його син.

  • 10 січня на аукціоні продали нежитлові приміщення будинку, де працює "Київська перепічка". Влада Києва тоді запевнила, що легендарний стрітфуд продовжить роботу на тому ж місці.
  • У січні у Києві закрилася кав'ярня-автобус LennyBus, де пили каву президент Володимир Зеленський та експрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.
     
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader