Замість червоної риби: шеф-кухар дала рецепт ідеальної слабосоленої скумбрії
Замість червоної риби: шеф-кухар дала рецепт ідеальної слабосоленої скумбрії

Замість червоної риби: шеф-кухар дала рецепт ідеальної слабосоленої скумбрії

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями простим рецептом пряної слабосоленої скумбрії, яка виходить неймовірно смачною та апетитною.

"Обожнюю слабосолену рибу, а це варіант ну просто шикарний. Риба виходить дуже смачна, пікантна і гарно виглядає", – радить шеф-кухар.

Для приготування пряної слабосоленої скумбрії нам знадобиться:

  • скумбрія (сира) - 1 шт.
  • сіль - 1 ч.л.
  • цукор - 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений - дрібка
  • коріандр мелений - пів чайної ложки
  • часник - 2-3 зубчики
  • можна додати трішки паприки для кольору

Спершу чистимо скумбрію: вірдрізаємо голову, хвіст, плавники, видаляємо нутрощі та розбираємо рибу на філе. Видаляємо з філе кісточки.

Для маринаду просто змішуємо сіль, цукор, мелений чорний перець, коріандр, натертий часник, паприку та змащуємо цією сумішшю філе скумбрії.

Філе складаємо одне до одного шкіркою назовні, щільно загортаємо в харчову плівку в рулет, як на відео. Відправляємо скумбрію маринуватися в холодильник від 6 до 12 годин. Після цього рибу потрібно заморозити, тож відправляємо її мінімум на 6 годин у морозилку.

Перед подачею дістаємо скумбрію з морозилку, даємо трішки відігрітися (приблизно 20 хвилин) і тонко нарізаємо. Подавати таку слабосолену рибку треба трішки підмороженою.

"В середину ще можна додати зелені, так рулет буде виглядати ще естетичніше", – додала шеф-кухар.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader