Військовий облік 17-річних юнаків: в ТЦК розповіли про вимоги
Військовий облік 17-річних юнаків: в ТЦК розповіли про вимоги

Військовий облік 17-річних юнаків: в ТЦК розповіли про вимоги

Молодики мають стати на військовий облік, аби не отримати штраф.

В Україні, коли юнаку виповниться 17 років, він має стати на первинний військовий облік – облік призовників.

Про це розповів керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало в інтерв'ю Главреду.

"Юнаки віком від 17 років до настання призовного віку приписуються до призовної ділянки, яка працює у всіх районних ТЦК. Переважно у всіх навчальних закладах беруть списки цих юнаків - від  листопада до грудня проводиться основна приписка згідно із затвердженими графіками", - розповів він.

Зі слів Монукала, 17-річні хлопці проходять ВЛК. Після цього їм виписують приписне свідоцтво, дані з якого будуть вносити до бази "Оберіг".

"Це перша стадія до підготовки призовника, яким він є від 18 до 25 років, який раніше підлягав призову на строкову службу, але її призупинили у зв'язку із запровадженням воєнного стану. Після 25 років ці юнаки автоматично подаються на облік військовозобов'язаних", - пояснив представник ТЦК.

Монукало каже: якщо юнак у зв'язку з об'єктивними причинами не приписався до призовної ділянки та не пройшов ВЛК, то протягом року проводиться дописка. Якщо ж нехтувати цими процесами, то тут вже йдеться про порушенням правил військового обліку та передбачається штраф.

  • Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК розповіли, що змінилося
  • Залужний зробив заяву про зниження призовного віку в Україні
  • Стало відомо, скільки повісток відправили "Укрпошті"
Джерело матеріала
loader