Трамп: Газа може бути кращою за Монако
Трамп: Газа може бути кращою за Монако

Трамп: Газа може бути кращою за Монако

Трамп: Газа може бути кращою за Монако

На його думку, цьому сприяє розташування анклаву.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що Сектор Гази може бути відбудований "краще, ніж Монако". Про це він заявив в інтерв’ю консервативному радіоведучому Г’ю Г’юїту, повідомляє Politico.

Ведучий запитав у республіканця, чи може прибережний анклав  стати другим Монако, "якщо його відбудують у правильний спосіб". У відповідь колишній забудовник Трамп заявив, що Газа "може бути кращою за Монако".

"Це найкраще розташування на Близькому Сході, найкраща вода, найкраще все", — заявив політик.

Він також додав, що "був там", і описав Газу як "суворе місце". Проте The New York Times зазначає, що немає жодних даних про відвідування Трампом анклаву у минулому. Представник республіканця відповів, що той мав на увазі Ізраїль, який він відвідав у 2017 році на посаді президента. 

Заява Трампа пролунала на тлі річниці атаки ХАМАС на Ізраїль, 7 жовтня. За цей рік ізраїльська армія атакувала понад 40 тисяч цілей у Секторі Гази, виявила 4700 тунельних шахт і знищила 1000 пускових установок ракет. 

Раніше Трамп заявляв, що Ізраїль має "бути розумнішим" у питанні його підтримки. За його словами, єврейський народ не надавав йому належної підтримки після того, як він зробив кілька проізраїльських кроків на посаді президента.

Джерело матеріала
loader