Українські військові вивезли з Криму сім’ю офіцера ВМС України
Українські військові вивезли з Криму сім’ю офіцера ВМС України

Українські військові вивезли з Криму сім’ю офіцера ВМС України

Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил «Янголи» успішно евакуював із тимчасово окупованого Криму родину українського офіцера. Як повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ, сім'ї довелося покинути півострів через переслідування з боку ФСБ.

- Загін спеціальної розвідки Янголи на виконання завдання командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи провів складну операцію та евакуював з тимчасово окупованого Криму родину офіцера Військово-морських сил, – наголосили у пресслужбі. 

Ще 18 вересня всю родину з чотирьох осіб – батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю – затримали окупанти. Три дні їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. Окупанти планували таким чином схилити до співпраці українського офіцера.

Після цього сім'ю військового тимчасово відпустили за умови, що протягом п'яти наступних днів офіцер вийде на зв'язок із співробітниками ФСБ. А інакше його родині погрожували багаторічним ув'язненням.

Про ситуацію військовослужбовець доповів безпосередньо командувачу ВМС України. Військові залучили до планування та проведення спецоперації загін спеціальної розвідки ВМС Янголи, на рахунку якого не один десяток успішних евакуацій.

- Операція була спланована у режимі цілковитої таємності у стислі терміни та успішно реалізована. Сім'ю евакуювали фактично з-під носа у окупантів, – розповіли в ВМС.

  • 2 жовтня Україна успішно евакуювала з Лівану 179 людей, серед яких 134 громадянина України. 
  • 30 вересня голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що через посилення обстрілів жителі Запоріжжя роздумують над евакуацією. 
Теги за темою
Крим військові
Джерело матеріала
loader
loader