Система ППО не врятувала: з'явились нові подробиці ударів по Криму
Система ППО не врятувала: з'явились нові подробиці ударів по Криму

Система ППО не врятувала: з'явились нові подробиці ударів по Криму

Російська система ППО "Панцир С-1" не змогла врятувати нафтовий термінал у Феодосії від ураження Силами оборони України.

У ніч на понеділок, 7 жовтня, Сили оборони України завдалиудару по морському нафтовому терміналу в тимчасово окупованій Росією Феодосії. Українські дрони успішно атакували об'єкт, попри наявність системи ППО "Панцир С-1", яка не змогла відбити атаку. Про це повідомляє "Радіо Свобода", публікуючи відповідні супутникові знімки.

На відео, опублікованому телеграм-каналом АТЕШ, а також на супутникових знімках, видно "Панцир", встановлений на подіумі.

"Такі ж "Панцирі" на подіумах (для збільшення дальності виявлення цілей) раніше були встановлені на території нафтобази в Туапсе і поруч з іншими російськими об'єктами критичної інфраструктури", - додають журналісти.

Дивіться відео розташування російської системи ППО "Панцир С-1" на території нафтового термінала у Феодосії:

Система ППО не врятувала: з'явились нові подробиці ударів по Криму
Фото: скріншот

Журналісти звертають увагу, що системи "Панцир С-1" розташовані за 2,5 кілометра від дачі колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу і за 1,9 кілометра від резиденції Путіна в Ново-Огарьово. Згідно з супутниковими даними, "Панцирі" стоять на околиці села Петрово-Дальнєє, неподалік Рубльовського шосе.

Система ППО не врятувала: з'явились нові подробиці ударів по Криму
Що відомо про систему "Панцир С-1" / Інфографіка: Главред

Атаки ЗСУ на Крим

З початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна почала бити по військових об'єктах ворога як і безпосередньо на території РФ, так і на тимчасово окупованих територіях. Крим не став винятком. Ще у липні 2022 року на півострові зафіксували атаку БпЛА на штаб Чорноморського флоту ВМФ Росії у Севастополі.

Станом на зараз українські сили під час атак на Крим знищили вже декілька баз, суден, систем ППО та інших стратегічно важливих об'єктів окупантів.

Удари по Криму - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, у ніч на 7 жовтня, в тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів, внаслідок яких були атаковані аеродроми "Бельбек" і "Саки". Крім того, у Феодосії спалахнула пожежа на нафтобазі.

За даними Генерального штабу ЗСУ, Сили оборони Українивразили морський нафтовий терміналу Феодосії, що постачає паливо для російської армії. Пожежа розпочалася внаслідок удару по нафтобазі.

Раніше, 21 у Сімферопольському районі, де розташовані склади боєприпасів РФ, мешканці зафіксували близько 10 вибухів, про що повідомив Telegram-канал "Кримський вітер".

Джерело матеріала
loader
loader