Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним
Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним

Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити куряче м'ясо дуже м'яким та ароматним.

Соковита, м'яка курка з насиченим вершково-томатним соусом – ідеальний вибір для обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • Куряче філе - 4 шт. (близько 1 кг)
  • Сіль та перець - за смаком
  • Олія для обсмажування
  • Цибулина - 1 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Часник - 4 зубчики
  • Томатная паста — 4 ст. л.
  • Гострий перець - за смаком
  • Орегано — 2 ч. л.
  • Паприка пластівцями - 2 ч. л.
  • Приправа "Торчин 10 овочів" - 2 ч. л.
  • Гаряча вода - 350 мл
  • Вершки (20%) - 240 мл
  • Пармезан (тертий) – 100 г
  • Зелень для подачі

Приготування:

Злегка посоліть і поперчіть куряче філе. За бажання можете розм'якшити м'ясо тендерайзером, щоб воно краще всотало соус. Обсмажте філе на розпеченій сковороді з олією з обох боків.

У сковороду, де обсмажували курку, додайте вершкове масло і подрібнену цибулю. Тушіть цибулю близько 5 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, томатну пасту, гострий перець, орегано та паприку.

У гарячій воді розчиніть приправу. Цей бульйон стане основою соусу. Додайте його до цибульної суміші, потім влийте вершки і додайте тертий пармезан. Тушіть соус близько 5 хвилин, щоб сир повністю розчинився і суміш загуснула.

Викладіть обсмажене куряче філе у форму для запікання та залийте його готовим соусом. Поставте форму в розігріту до 180 ° C духовку і запікайте 15-20 хвилин.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader