Бійці 3-ї штурмової на Лиманському напрямку відбили полонених ЗСУ і позиції у росіян
Бійці 3-ї штурмової на Лиманському напрямку відбили полонених ЗСУ і позиції у росіян

Бійці 3-ї штурмової на Лиманському напрямку відбили полонених ЗСУ і позиції у росіян

Коли стало відомо, що бійці потрапили в полон, командир дав наказ на виїзд групі швидкого реагування для знищення ДРГ противника та порятунку полонених.

На Харківщині під час боїв бійці 3-ї штурмової бригади відбили ворожі позиції та врятували українських захисників, які потрапили в полон до ЗС РФ. Про це повідомили у ТГр "Кремінна" та підтвердили у пресслужбі 3-ї штурмової бригади.

"Під час пересування між позиціями на лінії бойового зіткнення (Лиманський напрямок) четверо українських військовослужбовців потрапили в засідку, влаштовану ДРГ противника у кількості до 10 осіб – але були врятовані побратимами з Третьої окремої штурмової бригади. Захоплені зненацька, військовослужбовці приданих бригаді підрозділів не змогли надати ефективного опору, тож противник полонив їх і під прикриттям лісополоси повів у напрямку своїх позицій", — йдеться в повідомленні.

Так, один з бійців бригади, завдяки БпЛА помітив підозрілий рух на ділянці поблизу лінії бойового зіткнення, а черговий 3-ї штурмової зʼясував, що група українських військовослужбовців не досягла точки призначення і з ними немає звʼязку. Далі бійці почали з'ясовувати причину, що зайняло кілька хвилин. Коли стало відомо, що бійці потрапили в полон, командир дав наказ на виїзд групі швидкого реагування для знищення ДРГ противника та порятунку полонених.

Військовослужбовці Третьої штурмової з ходу вступили в бій, зв’язавши противника вогнем. Облишивши полонених, ворог змушений був відстрілюватись. Полонені швидко зорієнтувалися у ситуації і змогли втекти та протягом доби самостійно повернутися на українські позиції.

Ворога було відкинуто, положення наших військ на даній ділянці фронту відновлено.

В бою українські військовослужбовці знищили диверсійну групу російських окупантів, пошкодили та знищили укріплення противника та створили передумови для подальшого успіху на цій ділянці.

У 3-й штурмовій бригаді повідомили, що в полон до росіян потрапили військовослужбовці приданих сил, і серед них: кадровий офіцер у званні капітана, сержант і солдати. Зараз вони перебувають у безпеці та отримують медичну допомогу.

"Після стабілізаційних дій ворога було відкинуто, а положення сил бригади на займаній ділянці фронту — відновлено. Усе це — на героїзмі бійців Третьої штурмової, які ринулися на порятунок ціною власних життів. Помстимося за кожного", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 7 жовтня в ОСУВ "Харків" повідомили, що ЗС РФ не захоплювали повторно агрегатний завод у Вовчанську Харківської області, а у російських пабліках поширюють старе відео.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader