США не хочуть воювати за Україну, тому вони проти вступу до НАТО
США не хочуть воювати за Україну, тому вони проти вступу до НАТО

США не хочуть воювати за Україну, тому вони проти вступу до НАТО

Це - головне. Все інше - спекуляції, які мають головною метою "розхолодити" західну публіку, та переконати її, що "мир в Україні" легкий та досяжний уже завтра.

Бачу, як всі кинулися обговорювати матеріал, розміщений у британській Financial Times. Ну там де знову "території в обмін на членство", і що начебто це уже "узгоджена позиція західних урядів та України".

Саме так це все було подано у "сенсаційних матеріалах", які облетіли сьогодні українські ЗМІ.

Про що ж там насправді? Насправді там лише про "обговорення варіантів".

Водночас, у статті чітко вказано, що США проти виходу за межі статусу "майбутнє України в НАТО" та "вступ на незворотному шляху". Вашингтон нібито "побоюється, що надання гарантій взаємної оборони згідно зі статтею 5 договору НАТО залучить США у війну".

Крім того, велике питання, чи будуть США (не кажучи вже про їхніх європейських союзників), готові взяти на себе військові зобов’язання, необхідні для захисту України всередині Альянсу.

Ну, тобто, фактично у цій публікації мова про те, що і так усім зрозуміло.

Якісь люди (переважно - різноманітні "аналітики" та "експерти", відставні європейські політики та інші особи, не обтяжені роботою та повноваженнями) обговорюють "а от що б, якби Україну взяти у НАТО шматками".

З практичної ж точки зору США не хочуть (як не хотіли вчора, або до 24 лютого 2022 року) брати на себе конкретні зобов'язання захищати зі зброєю у руках суверенітет України.

У будь-яких кордонах: без Криму, без Донецька, без Києва або без Львова. Питання не у кордонах, питання у тому, що США не хочуть брати на себе зобов'язання воювати за Україну ЗА ЖОДНИХ УМОВ, що неодноразово офіційно оголошували у Вашингтоні.

США просто не хочуть, щоб навіть гіпотетично поставала можливість, що вони будуть змушені воювати за Україну. І саме тому вони проти вступу України до НАТО.

Це - головне. Все інше - спекуляції, які мають головною метою "розхолодити" західну публіку, та переконати її, що "мир в Україні" легкий та досяжний уже завтра. Це, у свою чергу, повинно забезпекчувати зниження уваги до України та її підтримки.

Саме у такому режимі "західні ЗМІ" працюють десь уже два роки. З осені 2022 року, коли, після звільнення Херсону, М. Міллі заявив, що "настав час для переговорів".

Хто такий Петро Олещук?

Петро Олещук - політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. Народився в Прип'яті в 1983 році. Закінчив у 2006 році філософський факультет університету імені Шевченка. Автор понад 30 наукових праць з політології, пише my.ua.

Джерело

Джерело матеріала
loader
loader