Додаткові гроші одиноким пенсіонерам: як отримати 950 грн
Додаткові гроші одиноким пенсіонерам: як отримати 950 грн

Додаткові гроші одиноким пенсіонерам: як отримати 950 грн

Самотні люди похилого віку можуть отримувати додаткову допомогу від держави. Щомісячна надбавка встановлюється згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб".

Сума допомоги одиноким пенсіонерам становить майже 1000 гривень та виплачується щомісяця. Однак отримати її зможе не кожен охочий – потрібно відповідати низці критеріїв.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Хто може оформити доплату:

  • громадяни віком 80 років та старші;
  • проживають самі та отримують пенсію за віком;
  • мають проблеми зі здоров'ям, через що потребують постійного стороннього догляду.

Для оформлення доплати пенсіонер має звернутися до органів Пенсійного фонду та подати відповідну заяву, а також деякі документи: висновок ЛКК про необхідність догляду, паспорт, ідентифікаційний код, витяг з ПФУ про відсутність інших надбавок з догляду.

Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги для одиноких пенсіонерів становить 40% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб – поки що це 944 гривні. До кінця 2024 розмір додаткової виплати не зміниться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям дозволили купити стаж, якого не вистачає для пенсії: озвучено ціни на жовтень 2024 року.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, працювали неповний день і не отримали пенсію: у Пенсійному фонді розповіли, чи будуть гроші в такому разі.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader