Борщовий набір дорожчає: що чекає покупців восени 2024
Борщовий набір дорожчає: що чекає покупців восени 2024

Борщовий набір дорожчає: що чекає покупців восени 2024

Осінь — чудовий час для сезонних овочів, і на ринках та в магазинах Дніпра вже можна знайти все необхідне для приготування улюбленого борщу. Йдеться про так званий "борщовий набір", який в 2024 році коштуватиме приблизно 140 гривень, якщо готувати на п'ятилітрову каструлю.

Свиняча м'якоть, яку традиційно використовують для приготування борщу, обійдеться в 150 гривень за кілограм на центральному ринку. Сало також у ціні: товсте коштує близько 120 гривень за кілограм, а тонке — трохи дешевше, всього 70 гривень. Продавці зазначають, що покупці все частіше обирають дешевші продукти та беруть лише найнеобхідніше.

Людина нарізає сало

Ціни на овочі також продовжують зростати. Наприклад, капуста коштує 30 гривень за кілограм, як і картопля. Помідори сорту "сливка" можна знайти за 25 гривень, але інші, більш вишукані сорти, обійдуться значно дорожче.

Картопля на базарі

Майже всі продукти, які входять до борщового набору, подорожчали на 36% у порівнянні з минулим роком. Продавці попереджають, що це не межа, і ціни можуть зрости ще більше в найближчі місяці. Тож, якщо ви плануєте варити борщ, можливо, варто задуматися про покупку інгредієнтів вже зараз, поки вони не стали ще дорожчими.

Раніше ми повідомляли, борщ приготується швидше і буде смачнішим, рецепт консервованого буряка.

Прогнози по цінам на продукти до весни 2025 року, чого очікувати українцям- більш детально на Знай.ua.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader