Міноборони відправило "Укрпошті" 70 тисяч повісток із QR-кодом, - ЗМІ
Міноборони відправило "Укрпошті" 70 тисяч повісток із QR-кодом, - ЗМІ

Міноборони відправило "Укрпошті" 70 тисяч повісток із QR-кодом, - ЗМІ

Міністерство оборони сформувало ще 70 тисяч повісток із використанням Реєстру військовозобов'язаних, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6 тисяч повісток було передано поштовій службі у середині вересня. Про це пише Ukrainian Military Pages, посилаючись на перевірені джерела у відомстві.

Ці повістки підписані електронними підписами начальників ТЦК та забезпечені QR-кодом, який можна перевірити за допомогою камери смартфона та програми "Резерв+". За даними видання, в алгоритмах формування повісток виявлено певні проблеми - наприклад, повістки можуть вирушати військовозобов'язаним, які мають бронювання чи відстрочку, а також тим, хто вже був призваний на службу згідно з даними реєстру.

Як зазначено у повідомленні, механізм відбору повісток поки що не зрозумілий, проте раніше передбачалося, що він може працювати за принципом "лотереї". Йдеться про використання так званого "рандомайзера" для випадкового вибору серед військовозобов'язаних, які відповідають критеріям мобілізації.

  • 30 вересня в.о. заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП Андрій Мороз заявив, що кожен із військовозобов'язаних, у тому числі та мають право на відстрочку, має бути готовим до мобілізації.
  • 2 жовтня в Міноборони заявили, що мають намір ввести новий формат повісток, які тепер матимуть QR-код. У відомстві вже тестується їхня функціональність.
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader