Росія випустила вночі по Україні три ракети та 13 безпілотників
Росія випустила вночі по Україні три ракети та 13 безпілотників

Росія випустила вночі по Україні три ракети та 13 безпілотників

Російські війська атакували в ніч на 5 жовтня Україну за допомогою трьох керованих авіаційних ракет Х-59/69 та 13 ударних безпілотників. Українська система протиповітряної оборони знищила три дрони. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ.

За інформацією військових, ракети та дрони були випущені з території Курської області та тимчасово окупованого Криму. Повітряні сили України повідомили, що три безпілотники були збиті на Одещині, а ще 10 дронів зникли з радарів на півночі та півдні країни. Даних про постраждалих чи руйнування не надходило.

- До відбиття повітряного нападу противника залучалися зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. Керовані ракети не досягли своєї мети завдяки роботі засобів радіоелектронної боротьби, - йдеться в повідомленні.

У низці регіонів України цієї ночі оголосили повітряну тривогу. Моніторингові канали повідомляли про вибухи у Миколаївській та Одеській областях.

  • 2 жовтня Дергачі Харківської області зазнали російської атаки. Внаслідок удару авіабомбою зазнали поранень п'ятеро мирних городян.
  • 4 жовтня Україна зазнала чергової атаки. Війська Росії обстрілювали низку областей, зокрема й українську столицю. В результаті в Києві сталася пожежа у багатоповерховому будинку.
Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader