Обслуговування газових приладів: це точно у ваших інтересах
Обслуговування газових приладів: це точно у ваших інтересах

Обслуговування газових приладів: це точно у ваших інтересах

Витрати на оплату газу залежать не лише від цін на блакитне паливо, але й від способу використання побутових приладів, зокрема газової плити. Для того, щоб зменшити споживання газу і, відповідно, знизити витрати на його оплату, компанія Нафтогаз пропонує кілька важливих порад.

Перше, на що слід звернути увагу, — це чистота газової плити. Пальники потрібно регулярно очищати від кіптяви, жиру та інших забруднень. Чим чистіший пальник, тим менше газу витрачається на нагрівання.

Перевірка газових приладів Фото: скрін youtube

По-друге, важливо дотримуватися правильних методів приготування їжі. Наприклад, не рекомендується ставити велику каструлю на маленький пальник, оскільки це призводить до збільшення витрат газу — фактично, споживання може зрости вдвічі.

За оцінками експертів Нафтогазу, дотримання цих простих правил може зекономити споживання газу на кухні на 15-20%. Це значна економія, враховуючи, що приготування їжі — це щоденний процес, що повторюється кілька разів на день протягом усього року.

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Не забувайте обслуговувати газові колонки та котли. Регулярні профілактичні огляди допоможуть виявити та усунути потенційні неполадки до початку опалювального сезону, що забезпечить ефективну роботу обладнання та допоможе уникнути аварійних ситуацій.

Крім того, Знай.ua повідомляв, терміново зверніться за субсидією: українцям зробили важливе оголошення

Теги за темою
Нафтогаз
Джерело матеріала
loader