У Харкові косметологиня під час проведення процедури вбила пацієнтку
У Харкові косметологиня під час проведення процедури вбила пацієнтку

У Харкові косметологиня під час проведення процедури вбила пацієнтку

У Харкові косметологиня під час проведення процедури вбила пацієнтку

Процедура з застосуванням анестезії обернулася смертю клієнтки салону краси

Нацполіція опублікувала дані по цій ситуації тільки після ретельного розслідування. Сама подія - смерть молодої жінки, яка звернулася до косметичного салону у Харкові з приводу корекції фігури, - відбулася ще у березні, але справу вивчали.

Сьогодні, 5 жовтня, власниці косметичного салону повідомили про підозру у вбивстві з необережності. 

У Харкові правоохоронці оголосили про підозру косметологині, яка вбила свою пацієнтку. Про це повідомила Нацполіція у суботу, 5 жовтня.

Зазначається, що трагедія сталася 16 березня цього року. Жінка прийшла до салону в Харкові на процедуру із застосуванням анестезії. 33-річна косметологиня ввела їй неправильну дози анестезії.

Начальник слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов розповів, що маніпуляцію мала виконувати власниця клініки, яка називала себе хірургом. На дверях, де проводилася процедура, навіть була табличка "Операційна".

За словами Болвінова, косметологічна процедура проводилася в зоні живота, але в якийсь момент все пішло не так.

"Клієнтка 16 березня прийшла до косметологічного салону для проведення лазерного ліполізу. Під час процедури застосовується місцева анестезія. Косметологиня не визначила масу тіла та не зробила розрахунку дози анестетика. Без жодних спеціальних лабораторних досліджень та проведення алергопроб почала проводити лазерний ліполіз, який належить до процедур з хірургічним втручанням. Підозрювана зробила жінці в короткий проміжок часу близько 20 ін’єкцій, чим перевищила рекомендовану концентрацію препарату у розчині щонайменше в 15 разів", - повідомила Нацполіція..

У висновках комісійної судово-медичної експертизи зазначається, що причиною смерті стало гостре отруєння анестетиком. На тілі жертви було виявлено 59 слідів від ін'єкцій.

Власниця салону не мала жодного права проводити такі ін'єкції - вона не була спеціалістом з цієї справи, та й взагалі робила цю процедуру вперше.

"Їй 33 роки, за спеціальністю вона провізор-косметолог, навчалася на лікаря в ХНУ ім. Каразіна, але була лише інтерном. Ліполіз, як і знеболювальні ін’єкції, вона взялася робити без ліцензії. Експерти підтвердили – на таке має право лише хірург або ж анестезіолог", – написав начальник слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов у Фейсбуці, де докладно розповів про цю дику ситуацію.

Більш того, псевдохірург не зауважила на скарги пацієнтки на біль і навіть полишила її на деякий час без нагляду у безпорадному стані. А коли їй стало зовсім зле, їй почали вводити протисудомні та протиалергійні препарати. А у неї було гостре отруєння анестетиком. Швидку допомогу викликали запізно. Болвінов також зазначив, що весь процес зафіксували камери відеонагляду. На відео видно, як пацієнтка спершу вигинається від болю, кричить, а потім б'ється в конвульсіях. Персонал намагався врятувати жінку, але спроби були марними. 

Під час обшуку в клініці не вдалося знайти жодних медичних документів, а лише інформаційні згоди від клієнток на бланках клініки.

"Сама псевдохірург після трагедії в клініці спробувала заперечувати, що взагалі не проводила процедуру. Потім намагалася перекласти провину на медсестру. А пізніше просто відмовилася говорити", – додав він.

У поліції встановили, що ліполіз у зоні живота косметологиня робила вперше. Проте схожі процедури без ліцензії вона вже проводила раніше. Серед її інших жертв була жінка, якій вона робила процедуру з корекції стегон. На щастя, та клієнтка вижила, але отримала подвійну дозу лідокаїну та згодом розповіла слідчим, що їй довелося відновлювати здоров'я після цього візиту до салону краси.

Жінці повідомили про підозру у скоєнні вбивства через необережність (ч.1 ст.119 КК України). Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

У загиблої залишився маленький син, якого вона виховувала сама. Тепер хлопчика виховує його батько.

"Ми зібрали достатньо доказів, матеріалів та свідчень, маємо роз’яснення від Міністерства охорони здоров’я і вже повідомили жінці про підозру у вбивстві через необережність. Після нашого листа до Міністерства охорони здоров'я горе-підприємицю взагалі позбавили права надавати послуги, наразі в клініці не можна проводити навіть найпростіші косметологічні процедури", - повідомив Болвінов.

Надмірне прагнення досконалості, але дуже необережне ставлення до власного здоров'я, а, як бачимо, і життя, може привести до трагічних наслідків. Не варто довіряти своє тіло "лікарям", яких з професією поєднує тільки назва.

Джерело матеріала
loader