Діти на ТОТ: скільки з них навчаються онлайн за українською програмою
Діти на ТОТ: скільки з них навчаються онлайн за українською програмою

Діти на ТОТ: скільки з них навчаються онлайн за українською програмою

Діти на ТОТ: скільки з них навчаються онлайн за українською програмою

Роз'яснення дали у МОН.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні змінився освітній процес. Через безпекову ситуацію у деяких областях не всі школи змогли розпочати навчальний рік очно 1 вересня. Заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в інтерв'ю виданню «Українська правда. Життя» розповів, скільки учнів навчаються на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) за українською програмою.

Він зазначив, що учні, які залишилися на ТОТ і продовжують навчатися в українській системі освіти, є дуже вразливою категорією.

«Передусім це зумовлено тим, що вони наражають себе на небезпеку, навчаючись в українській системі освіти. Щодо кількості – ми спираємося тільки на дані шкіл, де вони навчаються. Це переважно школи з окупованих або прифронтових територій, які продовжують функціонувати», сказав Сташків.

За словами заступника міністра, зараз є понад 44 тисяч дітей, які продовжують перебувати на тимчасово окупованій території і навчатися в українській системі освіти.

«Вони могли навчатися за трьома формами: під'єднуватися до онлайн-уроків на підконтрольній території, обрати сімейну форму або екстернат. Наказ про політику «Школа офлайн» дозволяє додатково обрати ще й педагогічний патронаж – один з тих інструментів, який можна буде використовувати для навчання дітей на ТОТ», – додав він.

Сташків пояснив, що учні мають індивідуальні заняття з вчителем і виходять на зв'язок тоді, коли їм зручно, а не тоді, коли проводяться уроки за розкладом.

«Звичайно, кількість таких годин на тиждень є меншою, але це індивідуальні уроки. Зараз ми збираємо дані, але наказ набуває чинності 1 вересня 2025 року. Точну цифру, скільки дітей на ТОТ вчаться за формою домашнього патронажу, зможемо сказати, коли оновимо дані», – резюмував він.

Раніше юрист LCF Law Group, молодший лейтенант запасу, інструктор із надання домедичної допомоги в тактичних умовах Володимир Романчук у статті «Це важливо знати. Які документи, видані в окупації, визнає Україна?» на ZN.UA розповів, чи визнаються нашою країною документи про освіту, видані на ТОТ.

Джерело матеріала
loader
loader