Мешканці Одеської області відчули землетрус: експерт пояснив, які наслідки таких явищ
Мешканці Одеської області відчули землетрус: експерт пояснив, які наслідки таких явищ

Мешканці Одеської області відчули землетрус: експерт пояснив, які наслідки таких явищ

Землетрус відчули й мешканці Одеської області, хоча точні населені пункти не були вказані в повідомленнях.
Про це інформує Національний науково-дослідний інститут фізики Землі (INCDFP). За його даними, поштовхи відбулися о 6:19 за київським часом на глибині 104 км.
Інформації про руйнування або серйозні пошкодження в регіоні немає. Найближче місто в Україні до епіцентру землетрусу — Рені, що розташоване приблизно за 100 км.

Сейсмолог Олександр Кендзера наголосив, що землетрус магнітудою 4,2 не є достатньо потужним для спричинення значних руйнувань, однак він може налякати людей, що пережили раніше більш серйозні землетруси.

Експерт підкреслив важливість готовності до можливих землетрусів, особливо у регіонах, які межують із сейсмічно активними зонами, такими як Зона Вранча. Для цього рекомендується використовувати карту загального сейсмічного районування України, яка демонструє максимальну інтенсивність землетрусів, що може сягати 7 балів за шкалою Ріхтера на території України.

Олександр Кендзера зазначив, що для мінімізації наслідків землетрусів в небезпечних регіонах важливо зводити сейсмостійкі будівлі. При проектуванні та будівництві необхідно враховувати дані з сейсмічного районування, щоб зменшити ризики для населення.

Останні новини України:

Масова бійка сталася в Одесі, люди в камуфляжі накинулись на цивільних: в ТЦК повідомили, що сталося

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader