РФ атакувала Білорусь "Шахедом": з'явились перші кадри вибуху
РФ атакувала Білорусь "Шахедом": з'явились перші кадри вибуху

РФ атакувала Білорусь "Шахедом": з'явились перші кадри вибуху

Вибух стався близько 4:55 ранку 3 жовтня біля населеного пункту Калінковичі. Одразу після інциденту зникло вуличне освітлення.

У мережі з’явилося відео вибуху російського дрона-камікадзе Shahed, який залетів на територію Білорусі під час нічної атаки Росії на Україну 3 жовтня. Кадри опублікував керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко у п'ятницю, 4 жовтня.

"Росія атакувала Білорусь "шахедом", — написав Коваленко.

Після вибуху зникло вуличне освітлення.

За даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", вибух стався близько 4:55 ранку біля населеного пункту Калінковичі. Спочатку про подію повідомили місцеві жителі, а згодом інформацію підтвердили інші джерела пабліка. Відомостей про постраждалих немає.

Маршрут "Шахеда" територією Білорусі
Фото: Беларускі Гаюн

Перед вибухом, о 04:40, українські моніторингові канали зафіксували, що російський дрон перетнув українсько-білоруський кордон у Київській області та взяв курс на Мозир, проходив східніше від Наровлі. Через 12 хвилин він вибухнув над Калінковичами. Чи здетонував він самостійно, чи був збитий силами ППО — невідомо.

Білоруська влада не надала офіційної інформації про інцидент.

Нагадаємо, 3 жовтня три "шахеди" перетнули кордон із Чернігівщиною вдень і направлялися в бік Гомеля та Хойників у Білорусі. У цей час у небі перебував вертоліт з Олександром Лукашенком на борту, який, ймовірно, летів на південь до Мікашевичів.

27 вересня міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm повідомила, що Білорусь може бути причетна до виробництва іранських дронів, які атакують Україну.

Теги за темою
Вибух
Джерело матеріала
loader
loader