Українські підлітки не вдихають токсичні пари в TikTok, - поліція
Українські підлітки не вдихають токсичні пари в TikTok, - поліція

Українські підлітки не вдихають токсичні пари в TikTok, - поліція

В Україні не зафіксували випадків «хаффінгу» серед дітей — тренду в TikTok, який передбачає вдихання токсичних парів. Про це увечері 4 жовтня повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

- В Україні підрозділами Національної поліції випадків «хромінгу» не зафіксовано, та в українському сегменті інтернету зростання популярності цього челенджу не зафіксовано, — сказано на сайті Нацполіції.

Правоохоронці зауважили, що в статтях, на які останні дні посилаються українські ЗМІ, йдеться про американських підлітків.

- Уся викладена інформація опирається на думку іноземних дослідників, взята з джерела іноземного медіа, та описує таку проблематику підлітків за кордоном, — зазначили в поліції.

У Нацполіції закликали батьків підлітків спілкуватися з дітьми та попередити їх про ризики подібних небезпечних трендів.

Раніше 4 жовтня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у своєму телеграм-каналі, що звернувся до Національної поліції з проханням “вжити всіх необхідних заходів для запобігання поширенню цієї небезпечної тенденції”.

З 1 жовтня українські ЗМІ повідомляють про  небезпечний тренд в TikTok, який називають «хаффінг», «хромування» або «хромінг», та який передбачає вдихання токсичних парів побутових засобів — лаку для нігтів, маркерів, аерозолів та інших речовин. Вони посилаються на англомовний журнал Health або конференцію Американської академії педіатрії. Іноземні експерти зауважили, що вдихання токсичних парів мож викликати ураження мозку, серця, легень, нирок, призвести до залежності або смерті.

  • Квадробери: хто це і чи варто побоюватись батькам нового підліткового руху.
  • 17 вересня Instagram повідомив, що переведе підліткові облікові записи під батьківський контроль.
Джерело матеріала
loader