В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті
В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті

В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті

В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли  майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті

    © Офіс генерального прокурора © ДБР © © Офіс генерального прокурора
    В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті - Фото 1
    В голови МСЕК у Хмельницькій області знайшли майже 6 мільйонів доларів готівкою у різній валюті - Фото 2
А ще в родини є чималі статки у вигляді нерухомості та бізнесових активів.

Голова медико-соціальної комісії із Хмельницької області заробила мільйони на незаконному оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації. Свої оборудки вона проводила за сприяння сина, який є керівником обласного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Як повідомили Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора, під час обшуку в кабінеті голови МСЕК слідчі знайшли 100 тис доларів США готівкою, а також  низку медичних документів, які можуть бути підробленими, списки «клієнтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Однак більший сюрприз чекав слідчих вдома, де мати з сином зберігали 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро та понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності. Як зазначили в ОГП, під час обшуку жінка намагалась позбутися частини грошей, та викинула  дві сумки з пів мільйона доларів США через вікно.

Також правоохоронці знайшли додаткові документи, які вказують на незаконну діяльність та відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.

Додатково правоохоронці встановили, що родина чиновників належать чималі статки, як от 30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, дев’ять  елітних автомобілів, корпоративні права на 48 млн грн, готельно-ресторанний комплекс на майже 3 тис м кв в одному із парків міста Хмельницького. За кордоном у їх власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

«Всі ці статки фігуранти не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави», - зазначили в ОГП.

Наразі слідчі встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочинної діяльності.

Посадовцям готують підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні (ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 366-2, ст. 368-5 КК України).

Правоохоронні органи не називають імен підозрюваним, однак начальником Пенсійного фонду Хмельниччини є Олександр Крупа. Зокрема, нещодавно хмельницьке видання «Всім.юа» писало, що його компанія почала перебудову ресторану у парку в центрі Хмельницького, який планує перебудувати у готельно-ресторанний комплекс.

Його мати, Тетяна Крупа, очолює Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи, а також є депутаткою обласної ради від «Слуги народу».

Батько родини, Володимир Крупа, зараз  на публічних посадах не працює, а раніше він був керівником Державної фінансової інспекції у Хмельницькій області.

Джерело матеріала
loader