Мобілізація в Україні "застопорилася": депутати пропонують знизити призовний вік
Мобілізація в Україні "застопорилася": депутати пропонують знизити призовний вік

Мобілізація в Україні "застопорилася": депутати пропонують знизити призовний вік

Ситуація з мобілізацією в Україні погіршилася й один із варіантів, як це виправити - знизити призовний вік. Про це заявив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп Роман Костенко в інтерв'ю "Radio NV".

Роман Костенко зазначив, що порівняно з попередніми місяцями мобілізація пішла на спад і зараз потрібно вживати заходів, щоб не допустити катастрофи на полі бою.

Мобілізація, скріншот: YouTube

Він зазначив, що заходи можуть для когось звучати радикально, наприклад зниження призовного віку, але це крок, на який потрібно піти, щоб утримати рівень мобілізації. Також депутат запропонував посилити мотивацію населення добровільно укладати контракт.

"Це мотивація, зниження призовного віку, мотивування різних категорій населення йти на контракт. Якщо ми в такому темпі будемо "спускати на гальмах", то в нас скоро мобілізація взагалі піде в мінус", - заявив народний депутат.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Роман Костенко додав, що зараз є велика проблема і в процесі мобілізації. Дуже часто призивають "обмежено придатних" людей і виходить так, що армія велика, а за фактом на полі бою не вистачає людей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, автоматично стали злочинцями: ТЦК попередило ухилянтів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як Україна намагається повернути своїх воїнів із пекла чеченського полону: що розповіли ті, хто через це пройшов.

Джерело матеріала
loader