Європейський Союз "може померти": Макрон заговорив про розвал блоку
Європейський Союз "може померти": Макрон заговорив про розвал блоку

Європейський Союз "може померти": Макрон заговорив про розвал блоку

Президент Франції Еммануель Макрон виступив з закликом до країн-членів ЄС сприяти створенню транскордонних компаній, здатних конкурувати з американськими.

Якщо Європейський Союзне стане більш конкурентим у порівнянні зі США та Китаєм, він "може померти". З такою заявою під час а Берлінського глобального діалогу виступив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Bloomberg.

На думку очільника Франції, Євросоюз "надмірно регулює та замало інвестує", тоді як Вашингтон і Пекін випередили ЄС за економічним зростанням та інвестиціями.

Видання Bloomberg

Bloomberg - американська компанія (партнерство з обмеженою відповідальністю), провайдер фінансової інформації. Один із двох провідних світових постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків, пише Вікіпедія.

Як переконаний президент, країни-члени також повинні наполягати на тому, щоб правила глобальної торгівлі залишалися справедливими.

"ЄС може померти, ми стоїмо на порозі дуже важливого моменту. Наша колишня модель закінчилась – ми надмірно регулюємо та замало інвестуємо. У найближчі два-три роки, якщо ми будемо дотримуватися нашого класичного порядку денного, ми вийдемо з ринку", - каже Макрон.

Окрім цього, президент Франції Еммануель Макрон виступив з закликом до країн-членів ЄС сприяти створенню транскордонних компаній, здатних конкурувати з американськими.

"Зіштовхнувшись із власним внутрішнім фінансовим тиском, Макрон схвалив тимчасовий податок на найбільші компанії Франції, підтримуючи стратегію свого нового уряду, навіть якщо вона знаменує відхід від його пробізнесової позиції", - пише видання.

Європейський Союз 'може померти': Макрон заговорив про розвал блоку
Вступ країн до ЄС / Инфографика: Главред

Інші новини міжнародної політики

Нагадаємо, що Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом. За його словами, КНДР без вагань використає всі наступальні сили, якими вона володіє, включаючи ядерну зброю, сказав диктатор КНДР.

А от експрем'єр Великої Британії вважає, що Путін не напав би на Україну, якби президентом США був Трамп.Нібито непередбачуваності Трампа було б достатньо, щоб переконати господаря Кремля не ризикувати і не починати війну із суверенною державою.

Також Главред пояснював, чи спалахне велика війна на Близькому Сході.Як відомо, Ізраїль посилює ескалацію, наслідки якої здатні занурити у велику війну весь регіон.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader