2 найсмачніші хрусткі кляри для риби: кухарі поділилися рецептами, які готуються моментально
2 найсмачніші хрусткі кляри для риби: кухарі поділилися рецептами, які готуються моментально

2 найсмачніші хрусткі кляри для риби: кухарі поділилися рецептами, які готуються моментально

Щоб приготувати ідеальний кляр для риби, будуть потрібні всього кілька інгредієнтів, які є на кожній кухні.

Під час приготування риби досить важливу роль має те, який саме кляр ви оберете, адже цей вибір буде сильно впливати на загальний смак приготовленої страви. Главред розповість про два прості кляри, які можна використати під час приготування цього продукту.

1. Паніровка з манки

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, який найсмачніший кляр для риби можна зробити з простих інгредієнтів. Він розповів про ідеальний кляр для риби, для якого потрібні всього два інгредієнти – манка і лимон.

"Що таке панірування риби? Це зазвичай ти береш багато борошна, багато яєць, багато риби, і це все таке запаніроване. А я вигадав такий простенький варіант. Спершу беремо лимон, розрізаємо на пополам, вичавлюємо на рибу багато лимону, тому що риба обожнює лимон. Далі потрібно посолити з обох сторін. Далі щедро посипати манкою і запанірувати у манці", – поділився секретом кухар.

Щоб приготувати рибу в такі паніровці, потрібно розтопити на сковорідці шматок масла на середньому вогні. Далі покласти на сковорідку рибу і посмажити по кілька хвилин з обох боків до напівготовності. Але сковорідка повинна бути з тефлону або з іншого матеріалу, що якого риба не прилипне під час приготування. Також під час приготування потрібно буде додавати ще масло.

Напівготову рибу поставити в духовку і залишити на 10 хвилин за температури 180 градусів.

Дивіться відео про те, як приготувати ідеальний кляр для риби з манки:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

2. Універсальний кляр з борошна і крохмалю

Український шеф-кухар Людмила, яка веде свій канал на YouTube під назвою Luda Easy Cook, розповіла про універсальний кляр для риби, м’яса та овочів, який готується дуже швидко і просто.

"Такий кляр готується буквально за 1 хвилину. Виходить дуже смачний, хрусткий і не облітає під час обсмажування. На мій погляд, цей кляр універсальний. Він виручить, коли треба швидко приготувати обід або вечерю", – зазначила кухар.

Для приготування кляру знадобляться такі інгредієнти:

У миску розбити яйця і додати 140 мл холодної води, перемішати. Додати сіль та будь-які спеції за своїм смаком, добре перемішати до розчинення солі. До рідких інгредієнтів додати борошно і крохмаль. Саме крохмаль зробить кляр хрустким, зазначає кухар. А щоб кляр був пишним, потрібно додати розпушувач для тіста, добре все перемішати.

За словами кухаря, можна використовувати будь-який крохмаль – і картопляний, і кукурудзяний.

Після розмішування усіх інгредієнтів можна залишити кляр постояти на 5-10 хвилин. Борошно за цей час набухне і кляр буде краще триматися під час обсмажування.

"Кляр не повинен бути дуже густим, тоді він буде пишним і повітряним", – додала авторка каналу.

Дивіться відео про те, як приготувати універсальний кляр для риби з борошна і крохмалю:

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader