За гамбурзьким рахунком
За гамбурзьким рахунком

За гамбурзьким рахунком


В межах FILMFEST HAMBURG відбулось відкриття програми національного повнометражного конкурсу КМКФ «Молодість»

Вже втретє у Гамбурзі відбуваються покази програм кінофестивалю «Молодість». Як зазначили програмна директорка фестивалю FILMFEST HAMBURG Катрін Кольштедте й програмер Даріо Бекер, вони щасливі вітати «Молодість» у себе, але дуже боляче, що це відбувається за умов повномасштабного вторгнення. Генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі розповів глядачам, що спеціально для національного конкурсу в рамках кінофестивалю в Гамбурзі було відібрано найновіші ігрові фільми, які представляють все різноманіття сучасного українського кіно.

Фільмом-відкриттям національного повнометражного конкурсу «Молодості» в межах FILMFEST HAMBURG стала дебютна стрічка Дениса Тарасова «БожеВільні», яка вперше в історії вітчизняного ігрового кіно торкається теми каральної психіатрії в країнах колишнього Радянського Союзу. Головні ролі у стрічці зіграли Костянтин Темляк, Ірма Вітовська та Віталій Салій.

Режисер Денис Тарасов зі сцени подякував Збройним Силам України за захист і можливість робити й показувати кіно навіть за умов повномасштабного вторгнення. Зазначимо, що відкриття програми припало на День захисників та захисниць України.

Другим фільмом першого вечора національного конкурсу стала картина «Дім за склом», режисера Тараса Дроня – психологічна драма, знята на плівку, з Іриною Островською у головній ролі. Під час обговорення з глядачами Ірина Островська зазначила, що хоч фільм і знімали до повномасштабного вторгнення, зараз тема втрати близької людини стала, на жаль, актуальною для багатьох українців.
До складу журі національного повнометражного конкурсу увійшли продюсерка Наталія Лібет, режисерка й продюсерка Анастасія Буковська та кіноексперт Денніс Рух. Переможець конкурсу отримає статуетку «Скіфський олень», вироблену ювелірною компанією KIMBERLI та 2 000 доларів від Міжнародного інституту глибинної психології.
До складу національного повнометражного конкурсу також увійшли:
• «Редакція», режисер Роман Бондарчук
• «Сірі бджоли», режисер Дмитро Мойсеєв
• «Степне», режисерка Марина Врода
• «Киснева станція», режисер Іван Тимченко
Фільмом-закриття «Молодості» в межах FILMFEST HAMBURG стане документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової.

Переможця буде оголошено 4 жовтня.

Джерело матеріала
loader
loader