Лікар, якого звинувачують у причетності до смерті Меттью Перрі, визнав себе винним
Лікар, якого звинувачують у причетності до смерті Меттью Перрі, визнав себе винним

Лікар, якого звинувачують у причетності до смерті Меттью Перрі, визнав себе винним

Каліфорнійський лікар Марк Чавес, який є одним із підозрюваних у смерті актора Меттью Перрі, визнав себе винним. На засіданні суду, яке відбулося напередодні, медик уклав угоду з федеральними прокурорами, підтвердивши участь у змові з метою постачання кетаміну Перрі. Про це пише NBC News.

У матеріалах справи зазначено, що Чавес видав доктору Сальвадору Пласенсії, який також підозрюється у смерті актора, ампули кетаміну для Перрі за підробленим рецептом. У особистих повідомленнях Пласенсія та Чавес обговорювали, скільки брати грошей з Перрі за препарат: "Цікаво, скільки цей ідіот заплатить" та "Давайте дізнаємося", - повідомили слідчі.

Марк Чавес погодився припинити медичну практику та передав владі свій паспорт. Він залишиться на волі під заставу. Адвокат колишнього медика, Метью Біннінгер, заявив, що його клієнт «неймовірно розкаюється» і «бере на себе відповідальність» за передозування свого пацієнта. У разі визнання вини йому загрожує до 10 років в'язниці. Винесення вироку у цій справі відбудеться 2 квітня.

Серед інших осіб, які обвинувачуються у смерті Перрі – 60-річний особистий помічник актора Кеннет Івамаса та 54-річний Ерік Флемінг, друг Меттью. Вони визнали себе винними і також очікують на вирок. Ще однією обвинуваченою у смерті артиста є 41-річна випускниця бізнес-школи Джасвін Сангха, яку в мережі прозвали «королевою кетаміною». Жінка свою провину не визнає.

- Ми стверджуємо, що кожен з обвинувачених зіграв ключову роль у його смерті, помилково виписавши, продавши або ввівши кетамін, який став причиною трагічної смерті Метью Перрі, - заявила глава Управління боротьби з наркотиками Енн Мілгрем. – Боротьба актора [з наркотиками] «почалася з недобросовісних лікарів, які зловживали своєю довірою, оскільки бачили у ньому заробіток для вуличних дилерів, які давали йому кетамін у немаркованих ампулах.

Меттью Перрі, який зіграв Чендлера Бінга у культовому ситкомі "Друзі", не стало 28 жовтня 2023 року у віці 54 років. Тіло знайшов у джакузі помічник. Відомо, що артист багато років боровся із наркотичною залежністю. За приписом лікаря Меттью періодично приймав кетамін для лікування депресії та тривоги. Величезну дозу цього препарату виявили в його крові після смерті (приблизно таку ж, як при загальній анестезії під час операції - Авт.). Згідно з документами, останнє лікування Перрі було проведено за півтора тижня до смерті. Це значно перевищує час, протягом якого речовина мала перебувати в його організмі після лікування.

За фактом раптової смерті актора поліція Лос-Анджелеса і федеральна влада США провели додаткове розслідування і затримали п'ятьох осіб, включаючи особистого помічника артиста та двох лікарів. Прокурори охарактеризували їхні дії як "широку підпільну злочинну мережу", що займалася постачанням потужного хірургічного анестетика, який призвів до загибелі актора.

Джерело матеріала
loader
loader