На Харківщині через лісову пожежу згоріло поселення переселенців, загинуло четверо людей
На Харківщині через лісову пожежу згоріло поселення переселенців, загинуло четверо людей

На Харківщині через лісову пожежу згоріло поселення переселенців, загинуло четверо людей

У Харківській області чотири людини загинули внаслідок лісової пожежі, що досягла поселення переселенців під селом Піски-Радьківські. Згоріло близько 1100 дерев'яних будинків. Про це 3 жовтня повідомили начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов та Борівська селищна рада.

- Четверо людей згоріли живцем. Двоє жінок-переселенок, ще одна місцева та один чоловік. Вони просто не встигли втекти — полум'я розповсюджувалося шаленими темпами, — написав Болвінов у своєму фейсбуці.

Також у повідомленні правоохоронця сказано, що внаслідок лісової пожежі “згоріло ціле селище”. На сторінці Борівської селищної ради уточнили, що вогонь перейшов “на самовільну забудову у лісі поблизу села Піски-Радьківські, яку місцеві жителі знають під назвою «Мальдіви». Наразі триває гасіння пожежі, загрози розповсюдження вогню на Піски-Радьківські немає. 

За даними поліції, 60 людей евакуйовані. Не виключено, що пожежу спричинив російський обстріл.

- Вогонь знову прийшов з Донеччини — з боку села Рубці  перекинувся на Борівське лісництво. Верхова пожежа охопила ландшафтний парк “Червонооскільський”, а далі почала наближатися до села Піски-Радьківські. Саме в цій місцевості, на території одного з благодійних фондів і загинули люди, ще двоє отримали опіки, — розповів Сергій Болвінов.

Голова Борівської громади Олександр Тертишний сказав KHARKIV Today, що на цьому місці на березі Осколу понад п'ять років тому поселилися переселенці з Донеччини та збудували незаконні будівлі за кілька кілометрів від села Піски-Радьківські. Їм допомагав благодійний фонд.

- Учора (2 жовтня, - авт.), як мені сказали, там було близько сто людей. Все згоріло вщент за пів години, навіть ніхто не встиг викликати рятувальників. Це поруч із селом, але вся забудова була незаконна, — заявив він.

Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

  • 5 вересня на Київщині 82-річна пенсіонерка загинула, спалюючи у дворі траву.
  • 30 серпня на Одещині згоріла церква, в яку влучила блискавка.
Теги за темою
пожежа Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader