Чоловік потрапив на співбесіду, яку проводила згенерована ШІ жінка
Чоловік потрапив на співбесіду, яку проводила згенерована ШІ жінка

Чоловік потрапив на співбесіду, яку проводила згенерована ШІ жінка

Після закінчення 10-15-хвилинної розмови реальні HR-менеджери слухають виключно аудіозапис співбесіди.

Маркетолог Джек Раян з Сан-Дієго (США), який називає себе "спортсменом-інвалідом", був розчарований після співбесіди з аватаром HR-менеджерки, згенерованої штучним інтелектом. Замість відеодзвінка з представником компанії, чоловіка "зустріла" нейромережа, яка запитувала в нього про досвід роботи. Про це пише видання The Sun.

Цікаво, що аватар заохочував претендента на посаду відповідати на запитання не коротко, а цілою розповіддю. Під час розмови на обличчі чоловіка з'являється іронічна посмішка.

"Не знаю, я вражений, здивований чи наляканий. Аватари зі штучним інтелектом тепер беруть інтерв'ю. Очевидно, що все написано на моєму обличчі", — розповідає Раян в діловій соціальній мережі LinkedIn.

Джек Раян потрапив на співбесіду до ШІ
Фото: LinkedIn

Як з’ясувалось, в ході співбесіди працював "ШІ-агент", розроблений австралійським стартапом під назвою Fairgo.ai. Компанія заявляє, що новітні винаходи можуть вдвічі скоротити час, необхідний для відбору кандидатів на вакансії. Разом з тим, ці боти проводять на 25% менше особистих співбесід, аніж живі люди.

Раян додає: "Хоча Fairgo намагається забезпечити чесний та справедливий процес відбору, я не можу собі уявити, що штучний інтелект здатен інтерпретувати людські емоції та міміку на обличчі, аби забезпечити повноцінну співбесіду. Я людина з обмеженими можливостями й розраховую на віддалену роботу, але мене непокоїть, що потрібно відкрито розповідати про стан здоров’я в анкетах, які компанії ставлять наприкінці заявок".

За словами генерального директора Fairgo Джуліана Брайта, після того, як закінчується вступне відео, озвучене аватаром, співбесіди проводяться лише за допомогою ШІ. Після закінчення 10-15-хвилинної розмови реальні HR-менеджери слухають виключно аудіозаписи.

Брайт додав, що аватар не приймає рішення щодо того, кого включити в шорт-лист — це можуть зробити лише роботодавці.

Нагадаємо, раніше менеджерка з персоналу розповіла на популярному форумі Reddit про те, як чоловік припустився простої помилки під час співбесіди. Йому відмовили протягом 5 хвилин із моменту його прибуття в офіс.

До того ж менеджерка з підбору персоналу Бонні Ділбер із Сієтла (Вашингтон, США) поділилася дієвими порадами, про що варто збрехати під час співбесіди, аби ваш потенційний роботодавець був задоволеним від почутого.

Теги за темою
фото
Джерело матеріала
loader