Масовані атаки дронами по всій Україні: західний експерт розповів у чому небезпека нових безпілотників армії рф
Масовані атаки дронами по всій Україні: західний експерт розповів у чому небезпека нових безпілотників армії рф

Масовані атаки дронами по всій Україні: західний експерт розповів у чому небезпека нових безпілотників армії рф

Це може означати, що зимовий період в Україні буде вкрай складним.

Згідно з дослідженням Forbes, російські війська запустили понад 1300 дронів "Шахед" — це на понад 40% більше, ніж у будь-який попередній місяць.

На фоні зростання інтенсивності атак, аналітик Девід Гемблінг зазначає, що росія не зупиняється лише на "Шахедах", а почала використовувати і інші моделі дронів, деякі з яких постачаються безпосередньо з Китаю.

Основним ударним безпілотником залишається Shahed-136, відомий в росії як "Герань-2". Цей дрон має дальність польоту понад 600 миль, що дозволяє йому досягати значних відстаней. Хоча "Шахед" легший для знищення, він виробляється у великих обсягах і є дешевшим варіантом традиційних крилатих ракет. Однак росія постійно вдосконалює ці дрони, додаючи нові боєголовки та засоби зв'язку.

Окрім "Шахедів", рф почала використовувати дрони Italmas, розроблені компанією Aersocan, а також нові моделі, такі як Gerbera, яка може виконувати розвідувальні та атакуючі функції. Гемблінг також наголошує на новому китайському безпілотнику Garpiya-3, який має вражаючу дальність польоту близько 2000 км і виготовляється на китайському заводі.

Якщо ці постачання від Китаю продовжаться, кількість дронів, що використовуються росією, може суттєво зростати.

Українські сили вже зіткнулися з викликом у вигляді 400-600 дронів, які атакують щомісяця. Проте, якщо кількість атак збільшиться вдвічі, це створить серйозну загрозу для системи протиповітряної оборони України. Гемблінг підкреслює, що для українських захисників важливо зосередитися на визначенні нових типів дронів, таких як Gerbera та Italmas, щоб ефективно реагувати на реальні загрози.

З огляду на високу інтенсивність атак, з якими стикається Україна, зима 2024 року може стати справжнім випробуванням для її обороноздатності.

Джерело: forbes.

Останні новини України:

Росія зосередила всі сили на Покровську: експерт розповів, чим загрожує втратаміста

Ми чекаємо, що шість літаків вирішать питання російсько-української війни, - військовий експерт про F-16

За моїми деякими інсайдами, рішення практично на підході, - військовий експерт про дозвіл бити вглиб Росії

Джерело матеріала
loader
loader