Далекобійність нарешті має бути забезпечена для завершення цієї війни, - Зеленський
Далекобійність нарешті має бути забезпечена для завершення цієї війни, - Зеленський

Далекобійність нарешті має бути забезпечена для завершення цієї війни, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 3 жовтня підбив підсумки 953-го дня війни та зустрічі з новим Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

Зеленський наголосив на важливості візиту Рютте до Києва одразу після вступу на посаду. "Це знаковий його візит в Україну – одразу після набуття повноважень Генсека Альянсу. І головне тепер – реально наповнити такий пріоритет рішеннями", - зазначив президент.

Глава держави підкреслив необхідність посилення фронту та забезпечення далекобійності озброєнь. "Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни", - сказав Зеленський.

Особливу увагу президент приділив питанню протиповітряної оборони України перед зимою. Він зазначив, що технології, які працюють на Близькому Сході, можуть бути ефективними і в Україні. "Те, що працює у небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі нашої частини Європи, в Україні, так само допомагаючи рятувати життя", - підкреслив Зеленський.

Президент також повідомив про доповідь Головнокомандувача ЗСУ Сирського щодо ситуації на фронті, зокрема на Донеччині, Харківщині та Запоріжжі. Зеленський подякував українським військовим за ефективні дії, особливо відзначивши 35-ту окрему бригаду морської піхоти, 57-му окрему мотопіхотну бригаду, 68-му окрему єгерську, 102-гу окрему бригаду тероборони, 118-ту окрему механізовану бригаду і 425-й окремий штурмовий батальйон.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader