Росія атакувала пункт пропуску на кордоні з Румунією — госпіталізовано громадянина Туреччини
Росія атакувала пункт пропуску на кордоні з Румунією — госпіталізовано громадянина Туреччини

Росія атакувала пункт пропуску на кордоні з Румунією — госпіталізовано громадянина Туреччини

Росія вчетверте атакувала пункт пропуску “Орлівка” на кордоні з Румунією. Уранці 2 жовтня унаслідок удару “шахедами” госпіталізували двох водіїв вантажівок, один з них є громадянином Туреччини. Через атаку пункт пропуску тимчасово не працював.

Про це повідомили віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба, керівник Одеської ОДА Олег Кіпер, ДПСУ та Ізмаїльська РДА.

- Росія і далі веде війну проти зерна та світової продовольчої безпеки. Сьогодні вночі ворог вкотре атакував портову та прикордонну інфраструктуру Одеської області. Внаслідок атаки постраждали двоє водіїв, що очікували на перетин кордону. Один з них громадянин Туреччини. Обидва госпіталізовані та отримують медичну допомогу. Також пошкоджені 6 вантажівок, приміщення з зерном та адмінбудівлі пункту пропуску “Орлівка” з Румунією, що працює як переправа на Дунаї… За час війни це вже четверта атака на пункт пропуску “Орлівка”, минулого року ворог тричі намагався знищити переправу, — написав Кулеба у своєму телеграм-каналі.

Кіпер заявив, що росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Він назвав це терором проти цивільного населення.

В Ізмаїльській РДА розповіли, що постраждалих водіїв госпіталізували до Ренійської центральної лікарні. У одного з них осколкові поранення правого плеча та грудної клітини, в іншого — опіки обличчя та голови.

  • 24 вересня у Румунії вчергове знайшли уламки "шахеда", яким Росія атакувала Україну.
  • 30 вересня АрміяInform повідомила, що у вересні 2024 року вперше не було жодного дня без пусків «шахедів».
Теги за темою
російська агресія
Джерело матеріала
loader