У Держдепі назвали зброю, якою Україна може бити вглиб Росії
У Держдепі назвали зброю, якою Україна може бити вглиб Росії

У Держдепі назвали зброю, якою Україна може бити вглиб Росії

Україна є суверенною країною і може використовувати для ударів по цілях углиб Росії зброю, яку виготовила самостійно. Про це речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив на брифінгу 30 вересня.

- А її (української зброї – ред.) багато. Подивіться на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А також, якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту, - вважає Міллер.

За його словами, США "завжди дивляться на додаткові інструменти", які можуть надати Україні. На запитання, чому США все-таки не знімають обмеження на далекобійні удари вглиб Росії американським озброєнням, речник Держдепу зазначив, що США «розглядають всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку надають Україні в цілому». І при затвердженні будь-якої нової системи озброєння чи нової тактики дивляться, як це вплине на все поле бою і всю стратегію України.

У неділю Президент Володимир Зеленський заявив, що налаштований "більш позитивно" щодо дозволу на удари далекобійною зброєю по території Росії, але вирішення цього питання не залежить від української сторони.

  • 28 вересня прессекретар президента України Сергій Никифоров в ефірі телемарафону заявив, що Зеленський обговорив дозвіл на удари в глиб Росії з усіма партнерами. Вердикти поки що не озвучують офіційно, але очевидно одне - першими про дозвіл дізнаються росіяни. 
  • Україна для свого захисту від російського агресора активно використовує зброю партнерів, Київ не має права використовувати її для завдання ударів углиб Російської Федерації. При цьому Зеленський намагається переконати партнерів у тому, що цю заборону слід скасувати. 
Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader