Що означає "зіркий": мало хто знає справжнє значення слова
Що означає "зіркий": мало хто знає справжнє значення слова

Що означає "зіркий": мало хто знає справжнє значення слова

Більшість з нас знайомі з більш поширеним синонімом цього слова.

Нерідко можна почути такий терміни, як "зіркий", але не усі здогадуються, що це слово насправді означає.

Проте більшість з нас знайомі з більш поширеним синонімом цього слова. Про це розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Хтось сказав, що неважливо, наскільки хорошим є ваш зір, бо головного очима не побачиш – тільки серцем. Але поговорімо про "зір". Людину, яка має добрий зір, називають "гострозорою". У цього слова є синонім – слово "зіркий". Тобто, якщо у вас добрий зір, ви гострозора зірка людина", – пояснила Багній.

Також вона додала, що слово "зіркий" вживається також у переносному значенні.

"Так називають пильних уважних людей, які помічають геть усе навколо. До речі, мати добрий зір при цьому не обов’язково", – зазначила Багній.

Дивіться відео з поясненням, що означає "зіркий":

@sametak1064 Головного очима не побачиш, або Як назвати людину, яка має добрий зір #правильноукраїнською#мова#українськамова#українськийтікток♬ original sound - Правильно українською

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній як сказати українською "паєтки". Насправді замість цього слова потрібно використовувати інший милозвучний український термін.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому неправильно казати "гарна тюль" і якої помилки треба уникати, "як вогню". Досить часто ці слова вживають так, ніби вони жіночого роду, хоча насправді це не так.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader