Трофейні танки Т-62 отримують новий захисний обвіс
Трофейні танки Т-62 отримують новий захисний обвіс

Трофейні танки Т-62 отримують новий захисний обвіс

Все б нічого, але Т-62 це не найкращий варіант застосування танка по передньому краю в сучасних умовах.

Особисто мене продовжує дратувати розміщення ДЗ "Контакт-1" під кутом 90°, тоді як ще 50 років тому було доведено на практиці максимально ефективне розміщення "цегли" динамічного захисту під кутом 45°. Невже так складно зробити зварену конструкцію для саме такого розміщення ДЗ як для доходяги Т-62, так і для західних зразків танків? Ручки з одного місця ростуть або просто так простіше, за принципом на "от*ебись"?

Далі... А сенс?

Т-62 відрізняється від усієї лінійки пострадянських танків тільки тим, що у нього найкращий протимінний захист. Навіть Т-90М "Підрив", який не має аналогів у світі... кхм... "Прорив" - це приклад протимінного мазохізму і не більше того.

Далі.

Справа в тому, що встановлення на танки Т-62, ще в радянському палеозої, металополімерних блоків або ДЗ "Контакт-1" показало надмірний тиск на його ходову частину. Підвищений тиск на опорні котки призводив до деформації шин і підвищеного зносу штатних вузлів.

Хвостовики балансирів виходили з ладу в режимі нон-стоп, через високе навантаження підвісок. Знижувалася енергоємність гідравлічних амортизаторів, прискорювалося руйнування болтових кріплень вінців ведучих коліс через збільшення тягових зусиль.

Крім того, танк, який і без того не відзначався мобільністю і розвивав максимум 50 км/год, після встановлення комплекту пасивного захисту значно знижував свої характеристики. А тепер уявімо собі якою буде мобільність Т-62 з блоками і ДЗ "Контакт-1". А тут ще й мангал...

Танк отримує важкий обвіс броні, яка його в сучасному бою врятує хіба що від РПГ-7, при цьому значно знижує його мобільність і надійність. Значно.

Т-62 на сьогоднішній день це більше шасі, зі знятою баштою, що виконує функції БРЕМ, або БМПТ.

Але, це особисто моя диванна думка.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Джерело матеріала
loader
loader