Столтенберг: Ядерная риторика Путина не должна останавливать помощь Украине
Столтенберг: Ядерная риторика Путина не должна останавливать помощь Украине

Столтенберг: Ядерная риторика Путина не должна останавливать помощь Украине

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени НАТО не повинні відмовлятися від надання додаткової військової допомоги Україні через "безрозсудну ядерну риторику" Володимира Путіна.

Про це Столтенберг сказав в інтерв'ю Reuters у понеділок.

Столтенберг відреагував на нещодавню заяву Путіна про те, що Росія може використати ядерну зброю у разі удару по ній звичайними ракетами. Путін також зазначив, що Москва розглядатиме будь-який напад, що підтримується ядерною державою, як спільну атаку.

"Ми спостерігаємо модель безрозсудної російської ядерної риторики та послань, і це вписується в цю модель", - сказав Столтенберг, який у вівторок передає керівництво НАТО колишньому прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте після десятиліття на цій посаді.

"Кожного разу, коли ми посилювали нашу підтримку новими видами зброї - бойовими танками, далекобійними системами або F-16 - росіяни намагалися нам завадити", - зазначив Столтенберг. "Їм це не вдалося, і цей останній приклад також не повинен заважати союзникам по НАТО підтримувати Україну".

Столтенберг підкреслив, що НАТО не виявило жодних змін у ядерній позиції Росії, "які вимагають будь-яких змін з нашого боку".

Колишній прем'єр-міністр Норвегії також заявив, що найбільшим ризиком для НАТО була б перемога Путіна в Україні. "Тоді посил буде в тому, що коли він використав військову силу, а також коли він погрожував союзникам по НАТО, він отримує те, що хоче, і це зробить нас усіх більш вразливими", - сказав він.

Нагадаємо, радник Путіна Караганов закликав до ядерних бомбардувань Європи, здаючи квартиру у Берліні.

Джерело матеріала
loader