Мир в Україні та права меншин: про що говорили Сибіга та Сійярто
Мир в Україні та права меншин: про що говорили Сибіга та Сійярто

Мир в Україні та права меншин: про що говорили Сибіга та Сійярто

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів переговори зі своїм угорським колегою Петером Сійярто в Будапешті.

Головними темами обговорення стали шляхи досягнення миру в Україні, покарання Росії за агресію та План перемоги Президента Володимира Зеленського.

На спільній пресконференції Сибіга подякував Угорщині за підтримку територіальної цілісності України та участь у санкціях ЄС проти Росії. Він також висловив вдячність за гуманітарну допомогу та участь Угорщини в проєктах з відбудови України.

Міністри обговорили ситуацію на фронті та на тимчасово окупованих територіях. Сибіга зазначив, що сподівається на подальшу підтримку українських ініціатив з боку Угорщини.

Особлива увага була приділена питанню національних меншин. Сибіга відзначив "позитивну динаміку" у вирішенні цього питання. Він привітав відкриття в Угорщині першої двомовної українсько-угорської школи для українських дітей, яку він особисто відвідав.

Міністр підкреслив, що Україна дотримується своїх зобов'язань щодо забезпечення прав угорської національної спільноти. За його словами, угорці України є невід'ємною частиною української політичної нації та важливим мостом порозуміння між двома державами.

Переговори у форматі тет-а-тет тривали близько години, що вдвічі довше від запланованого. Після них відбулися переговори у розширеному форматі за участі делегацій обох країн.

Джерело матеріала
loader
loader