Сенатор прокоментував погляди Трампа щодо врегулювання війни в Україні
Сенатор прокоментував погляди Трампа щодо врегулювання війни в Україні

Сенатор прокоментував погляди Трампа щодо врегулювання війни в Україні

Сенатор від Республіканської партії, який обіймає високу посаду в сенатському Комітеті розвідки, Марко Рубіо вважає, що колишній президент США Дональд Трамп прагне забезпечити для України більше важелів у мирних перемовинах.

"Я не на боці Росії, але на жаль, реальність така, що шлях для України до закінчення цього - це врегулювання через перемовини. Я хочу, ми хочемо і, я хочу вірити, що Дональд Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у цих перемовинах", - сказав Рубіо в неділю в інтерв'ю програмі NBC Meet the Press.

Рубіо визнав, що і адміністрація президента США Джо Байдена, яка представляє Демократичну партію, вказує, що зрештою "конфлікт має завершитись перемовинами".

"Ми сподіваємось, що коли прийде час, українська сторона матиме більше впливу, ніж російська", - додав Рубіо.

Рубіо ухилився від відповіді на питання про те, чи поділяє він думку кандидата у віцепрезиденти США Джей Ді Венса про те, що Україна, ймовірно, буде змушена віддати частину території. Рубіо сказав, що результати перемовин визначатимуть сторони і висловив сподівання, що буде забезпечено суверенітет України.

Рубіо закликав до більшої визначеності щодо цілей американської допомоги Україні.

"Гадаю, ми як американці в реальності інвестуємо мільярди доларів у ці зусилля і важливо інвестуючи в це говорити американському платнику податків, на що саме йдуть ці кошти. Зрештою, це не нескінченна війна. Чи не так?", - додав політик.

Джерело: Голос Америки

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader