Депутат Київоблради Левченко під час війни купив елітні авто та ухиляється від податків на мільйони гривень: розслідування журналістів
Депутат Київоблради Левченко під час війни купив елітні авто та ухиляється від податків на мільйони гривень: розслідування журналістів

Депутат Київоблради Левченко під час війни купив елітні авто та ухиляється від податків на мільйони гривень: розслідування журналістів

Депутат Київоблради Сергій Левченко, кум та співмешканець ексголови Конституційного суду Тупицького, накупив елітних автівок у розпал війни і ухиляється від сплати податків на мільйони гривень.

Під час війни Левченко став власником коштовних активів, а саме:

земельна ділянка 20 000 тис м2 в Львівській обл;

Mercedes-Benz E 220 за 800 000 тис грн;

Mercedes-Benz S 350 за 1 млн 400 тис грн;

Готівкою Левченко зберігає 7 000 000 грн, $86 800 і $177 600, загалом це – 19 000 000 грн кешу.

Відсутня в деклараціях Tesla Model X вартістю під $100 000, на якій Левченко роками їздить в облраду, що відмічається в журналі охорони, пише сайт Антикор.

Ще про один корупційний скандал пише паблік Компромат.leaks.

Депутат Слуги Народу Київщини Сергій Левченко вкрав у держави більше 12 млн гривень завдяки діяльності його заміського комплексу «KNZS Конча-Заспа Парк». Хоча його офіційний заробіток в 2023 році становив аж 298 гривень!

Сергій Левченко вже закрив сезон літнього відпочинку в комплексі «KNZS» з мільйонними прибутками на місяць, з яких в бюджет потрапило менше 10 тисяч гривень.

Як так вийшло? Дороговартістні івенти, майстер-класи з заморською їжею та відпочинки біля басейну в «бунгало» KNZS вартістю 2500 тисяч гривень за годину та концертами відомих зірок підтримують розкішне життя фігуранта кримінального провадження Левченко - кума екс-голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького, на належному рівні. Але при цьому податки від мільйонного бізнесу не потрапляють в державну скарбницю.

Як виявляється, легалізація коштів від розкрадання державного заводу ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод» в Донецький області - не єдиний кримінальний талант яким володіє Левченко.

Слуга народу Левченко, який, як це не смішно, являється заступником голови бюджетної комісії Київоблради, під час війни, ухиляється від сплати податків у надвеликих розмірах, що є кримінальним злочином. Його ресторанний бізнес, про який згадується в кримінальному провадженні № 757/32161/24-к (639 тис доларів необлікованої готівки), повністю знаходиться в тіні та оформлений на родичей.

Торгівля в заміському комплексі відбувається без застосування касових апаратів, товар не обліковується, а доходи від виступу зірок взагалі відсутні в декларації Левченко. Приховування доходу KNZS – це кримінальний злочин. При тому, що дохід від продажу (послуг) в літній період складав понад 150 тис гривень в день.

За нашою інформацією, зараз у Левченка незаконно працюють понад 15 працівників і лише за це штраф буде становити понад 1 млн гривень! А ті що оформлені, офіційно отримують мінімальну зарплату, а різницю на руки готівкою.

Слідчі органи вже вивчають чорну бухгалтерію діяльності ресторанного комплексу Левченка, який після гучного скандалу почав переооформлювати свій бізнес на підставних осіб щоб уникнути арешту активів.

В податкових органах і бюро економічної безпеки вже відкрито провадження стосовно ухилення від оподаткування, обсяг якого лише за 2024 рік мав становити більше 12 млн гривень.

Також бюро буде здивоване реалізацією продуктів харчування в бізнесі Левченко, які безкоштовно отримуються як благодійна допомога, якою так вихваляється Левченко в соціальних мережах.

Джерело матеріала
loader
loader